Застрахователната компания Лев инс е завела рекорден иск за 1

...
Застрахователната компания Лев инс е завела рекорден иск за 1
Коментари Харесай

„Лев инс“' съди Mediapool.bg за 1 млн. лв. заради цитат на министър

Застрахователната компания " Лев инс " е завела рекорден иск за 1 милион лв. против новинарския уебсайт Mediapool.bg, оповестиха от медията. Искът е заведен поради обява от 2022г. за проблеми със застраховките " Гражданска отговорност " и системата " Зелена карта ".

 

Публикацията е учредена на обществена информация - в тази ситуация изявление на служебния финансов министър Росица Велкова на съвещание на Министерския съвет, настояват от изданието. 

 

" Доколкото в тази ситуация с Mediapool искът за 1 млн. лева е предявен напълно, а не като непълен, мога да кажа, че това е най-големият от позиция на претендираното обезщетение иск против медия в историята на България, който ми е прочут въз основата на обществената информация ", разяснява изпълнителният шеф на " Програма " Достъп до информация " адв. Александър Кашъмов, който ще пази Mediapool пред съда.

 

Когато от осведомителния уебсайт търсят коментар от засегнатото сдружението, от застрахователната компания показват, че " на по този начин показаната информация в публикацията и заложените тенденциозни въпроси ще бъде даден отговор в съда ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР