Застрахователната компания Лев инс е завела иск в Софийския градски

...
Застрахователната компания Лев инс е завела иск в Софийския градски
Коментари Харесай

Лев инс заведе иск за 1 млн. лв. срещу електронното издание Mediapool

Застрахователната компания " Лев инс " е завела иск в Софийския градски съд против електронното издание Mediapool за колосалната сума от 1 млн. лв.. , оповестен на 27 септември 2022 година, който в действителност цитира и преразказва стенограма от съвещание на Министерския съвет, споделят от Mediapool.

Публикацията се базира на налична в Интернет стенограма от съвещание на държавното управление, в което се дискутира " Зелена карта " и следствията, в случай че казусът не бъде решен. Въпреки че източникът е обществен, на изпълнителния шеф на сдружението е изпратен имейл с въпроси по тематиката, само че единственият получен отговор е:  " На по този начин показаната от Вас информация в публикацията и заложените тенденциозни въпроси ще Ви бъде даден отговор в съда ".

Делото е невиждано в най-новата история на българската публицистика от позиция на размера на желае.

" Доколкото в тази ситуация с Mediapool искът за 1 млн. лева е предявен напълно, а не като непълен, мога да кажа, че това е най-големият от гледна точка на претендираното обезщетение иск против медия в историята на България, който ми е прочут въз основата на обществената информация " , разяснява изпълнителният шеф на " Програма " Достъп до информация " адв. Александър Кашъмов, който ще пази Mediapool пред съда.

" Дълбоко смущаващо е, че отиваме на съд поради откъс на министър, и то отразен в стенограма от съвещание на Министерския съвет. Доколкото разказаният в публикацията проблем е отразяван години наред от Mediapool и журналистическият текст показва изцяло правилно цялата фактология , може да се заключи, че единствената цел на завеждането на делото е заплашване на медията , само че и на цялата журналистическа общественост и на всеки самостоятелен глас, който си разреши да приказва за казуса със системата " Зелена карта ", коментира основният редактор на Mediapool Стояна Георгиева.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР