Застрахователите ще може да дават заеми срещу полиците "Живот" на

...
Застрахователите ще може да дават заеми срещу полиците "Живот" на
Коментари Харесай

Дават заеми срещу застраховки "Живот"


Застрахователите ще може да дават заеми против полиците "Живот" на своите клиенти. Кредитът може да бъде до размера на откупната стойност на застраховката. Това е записано в новия кодекс за застраховането, който е квалифициран от КФН и е пуснат за публично разискване от МФ.

Ако човек най-малко две години внасят награди по застраховка "Живот", само че изпадне в усложнение и са му нужни пари, има право да изиска повреждане на контракта да са получи откупната стойност по полицата. Тази откупна стойност се дефинира от спестовния детайл в полицата и би трябвало да е записана авансово в самия осигурителен контракт. Новият кодекс обаче разрешава застрахователят да даде заем на клиента си, вместо договорът да се скапва.

С новия кодекс се завишават условията към финансовата непоклатимост на застрахователните брокери. Като задачата е да се защитят правата на техните клиенти. Брокерите би трябвало да поддържат непрекъснато личен капитал в размер на 4% от общия размер на застрахователните награди по договорите, подписани с тяхно ходатайство през последната година, само че не по-малко от 40 хиляди лева Другият вид е брокерът да открие една или няколко специфични потребителски сметки, които да служат единствено за превеждане на награди към застрахователя и на компенсации към клиентите. Като парите по тези сметки не са част от имуществото на брокера, не подлежат на запориране и не влизат в масата на неплатежоспособност при банкрут на брокера. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР