Застрахователите на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су поеха

...
Застрахователите на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су поеха
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Застрахователите на кораба Вера Су ще възстановят всички направени от държавата разходи

Застрахователите на заседналия край Камен бряг транспортен съд Вера Су поеха ангажимент да възстановят към този момент направените, както и бъдещите действителни разноски на българската страна. Това заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известията на видеоконферентно съвещание с представители на ИА „ Морска администрация “ и членове на локалния щаб.

„ От началото на дейностите по избавяне от страна на страната, вълните в региона не са падали под 2-3 бала. Реално, атмосферните условия ни разрешиха да работим по кораба едвам 3 дни и то като се поемаха големи опасности “, регистрира по време на срещата изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " капитан Венцислав Иванов. Той добави, че в дребното удобни от метеорологична позиция дни, са осъществени нужните водолазни огледи, обезпечен е достъп до кораба, източени са над 30 тона гориво и смазочни материали, освободени са към 300 тона от товара, построен е фарватер за безвредното доближаване на механически и плавателни средства до кораба, плавателният съд е укрепен с котви и въжета, с цел да не се унищожи от конфликта със скалите и целият екипаж е евакуиран.
 Министърът на превоза: Собственикът цели затопяване на кораба Вера Су Министърът на превоза: Собственикът цели затопяване на кораба " Вера Су "
Корабособственикът съзнателно не подхваща никакви съответни дейности по спасяването на кораба " Вера Су " и неговия товар и го води към з...

„ Представителите на компанията по избавяне обявиха пред мен, че това е доста комплицирана интервенция, за която те не поемат гаранции в рационални периоди “, изясни министър Алексиев, което демонстрира, че координираните дейности на българските институции са най-правилното решение в този миг. „ Искам да благодаря на всички участници досега в избавителната акция и още един път да подчертая, че няма закъснение от страна на българската страна. Работата, която се свърши в границите на тези 3 дни е голяма и бе най-адекватното решение в актуалната обстановка “, разясни той.

Оттук нататък следва корабът да бъде разтоварен, да бъде укрепена пробойната в корпуса и плавателният съд да бъде изведен. По време на видеоконферентното съвещание се разискаха всички вероятни сюжети на бъдещи дейности, по отношение на атмосферните условия, както и всички дейности за отбрана на ползите на българската страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР