Заставаме категорично зад действията на министъра на вътрешните работи Валентин

...
Заставаме категорично зад действията на министъра на вътрешните работи Валентин
Коментари Харесай

ГЕРБ: Никакви оставки няма да дават Радев и Симеонов

Заставаме изрично зад дейностите на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов и не считаме, че има каквото и да е съображение те да подават оставка.

Така на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов отговори на апела на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за незабавните оставки на Радев и Симеонов.

Освен обстоятелствата, които бяха снимани във кино лентата на Елена Йончева - по какъв начин гладко се минава границата, тук става въпрос за корупция. 200 млн. лева са изсипани там и видяхте в какво положение се намира оградата. Има очевидци. Чухте очевидец, който приказва за проведени канали за трафик. Който приказва за заплащане, стигащо до високи нива в страната. Това е корупция и проведен трафик, покровителстван от управляващите, сподели по-рано през днешния ден Нинова на конференция на " Позитано " 20.

Данаил Кирилов от ГЕРБ обаче е на мнение, че без съображение са всички спекулации - че има бежанска вълна и че по границата се случват процеси, които заплашват интегритета на България и сигурността на Европейски Съюз.

Понастоящем България има опция да одобри 5900 бежанци. Към момента потенциалът е претрупан на 20 %, сподели Кирилов.

Проверка на целия преход

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че към този момент са разговаряли с премиера Бойко Борисов, който е в Рим:

" Упълномощена съм да предам решението на водача на ГЕРБ. То е - ГЕРБ ще взе участие във всяка самодейност, по всевъзможен мотив и по всички тематики, които Българска социалистическа партия предлага, да станат цел и смяна в Конституцията ".

Готови сме още на следващия ден да излъчим екип и да напишем всички оферти на всички парламентарни групи за промени или допълнения на Конституцията. Искаме бистрота във всички процеси, желаеме истината за всички покупко-продажби на прехода, без значение през кое ръководство са били факт те. Искаме правдивост за закононарушенията, съобщи Атанасова.

ГЕРБ чака политическа воля от страна на Българска социалистическа партия и дейности, а не да се чака произнасянето на партиен орган. Ако госпожа Нинова има тази воля и не се крие зад юридически способи, започваме още на следващия ден, съобщи Атанасова и добави, че в ГЕРБ страхливци няма.

По думите ѝ, в този момент следва да се ревизира целия преход, всички покупко-продажби за приватизация и следприватизационния надзор.

По отношение на всички, които са забогатели за една нощ, с червени куфарчета, от най-различни покупко-продажби, приватизационни, всеобща приватизация. Очакваме всичко това да се обясни, добави тя.

Не сме изключили всеобщата приватизация от обекта на нашето проучване. Винаги сме заставали и зад следствие на концесиите и то особено по подземните благосъстояния, там доста можем да кажем, разяснява още Данаил Кирилов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР