Заставам зад Истанбулската конвенция, защото защитава правата на жените, но

...
Заставам зад Истанбулската конвенция, защото защитава правата на жените, но
Коментари Харесай

Здравният министър обясни на БСП какво трябва да направят относно Истанбулската конвенция!

Заставам зад Истанбулската спогодба, тъй като пази правата на дамите, само че би трябвало да се организира спор, да се изчистят някои термини. Българска социалистическа партия би трябвало да откри верния излаз и да поддържа конвенцията. Станишев не би трябвало да бъде поставян в сходно състояние и да се изяснява пред ПЕС. Това сподели в предаването  " Беновска пита "  по " Канал3 " министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. 
" Моят триумф като министър ще бъде триумф на хората. Намирам се във Време разделно. Решението да стана министър беше персонално на премиера Бойко Борисов. Системата на опазването на здравето по отношение на финансите е нестабилна. Занимавал съм се с построяването на бюджета на ведомството. Използвам потенциала на медиците, всеки ден се срещам с шефове на лечебни заведения и пациентски организации ", добави Ананиев.

" Системата има доста проблеми, има отчет за положението на всяка една от държавните лечебни заведения, не ме е боязън да го направя публично притежание. В множеството от тях, заради погрешно ръководство и липса на надзор, има финансови нарушавания. Тези хора, които са позволили накърняване на държавния интерес, ще получат своето наказване ", безапелационен бе здравният министър.

" Първата болница, която има потребност от смяна, е тази в Ловеч. Болничната система би трябвало да носи по-добро здраве на хората. Системата се нуждае от преструктуриране. Наблюдава се неприятна съгласуваност сред районните звена, има недостиг на лекари и сестри, едни и същи работят в държавни и частни лечебни заведения. Има съответен проект за преструктуриране на всяка една болница ", добави Кирил Ананиев.

" Между третия и шестия месец, в този момент мина първият, болничното заведение в Ловеч ще стартира да се самоиздържа и да действа обикновено. Подготвен е график на погашение с кредиторите, с 5-годишен проект. 30% е съкращението на личния състав, 38% на болничните кревати. 7 лечебни заведения в страната са натрупали дълг от 165 милиона лв. ", разясни Ананиев.

Относно митинга на медицинските сестри, Кирил Ананиев посочи, че министърът на опазването на здравето не дефинира техните хонорари. " Аз не заплащам заплати, заплатите се заработват. От 10 години лечебните заведения потъват ", означи министърът на опазването на здравето.

" Борисов не харчи своеволно средства, това може да стане единствено след решение на Народното събрание. Не се постанова да бъде тестван от Сметната палата ", съобщи Ананиев, визирайки промени в Бюджет 2018.

" Нямаме действителна безработица, тези, които са безработни, не желаят да работят ", сподели още Кирил Ананиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР