Заставам пред вас като главен прокурор, защото съм загрижен за

...
Заставам пред вас като главен прокурор, защото съм загрижен за
Коментари Харесай

Иван Гешев: Изправени сме пред провал в борбата с престъпността в национален мащаб

Заставам пред вас като основен прокурор, тъй като съм угрижен за родината си и за всички нас

Изправени сме пред неуспех в битката с престъпността, държавните институции са абдикирали от отговорностите си. Това сподели на брифинг пред публицисти основният прокурор на Република България Иван Гешев, съобщи кореспондент на.

" Заставам пред вас като основен прокурор, тъй като съм угрижен за родината си и за всички нас. Загрижен съм, тъй като сме изправени пред неуспех в битката с престъпността и то в народен мащаб. Престъпност, която за жалост визира всекидневието на всеки един от нас и слага под въпрос сигурността на всеки български жител. У хората чувството е, че част от държавните институции са абдикирали от отговорностите си, всеки вижда увеличаващата се престъпност и то с бързи темпове, очевидци сме на войната по пътя, водеща до огромен брой жертви, на телефонните измами, на битовата престъпност, засягаща от ден на ден живота, здравето и спокойните старини на нашите родители, на вълната от опиати, заливаща българските учебни заведения “, добави Гешев.

" Миграционният напън непрестанно пораства и незаконните мигранти са на всички места. Изправени сме пред война, която се води до нашата граница и сме на прага на тежка икономическа и обществена рецесия. Ние, които работим в името на страната и на хората, сме задължени да подсигуряваме сигурността им. Това е напълно в нашите благоприятни условия, само че незабавно би трябвало да възстановим разговора сред институции, в сходство с българската Конституция. Незабавни законодателни промени за преодоляване на престъпността. Хората не заслужават да страдат от растежа на престъпността, евентуално вследствие на институционална незаинтересованост, конюнктурни и политически цели, олигархически зависимости и финансови ползи ", съобщи основният прокурор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР