Заставам пред Вас като главен прокурор и гражданин на Република

...
Заставам пред Вас като главен прокурор и гражданин на Република
Коментари Харесай

Иван Гешев: Изправени сме пред провал в борбата с престъпността в национален мащаб

Заставам пред Вас като основен прокурор и жител на Република България, тъй като съм угрижен за родината и всички нас, които живеем тук. Загрижен съм, тъй като сме изправени пред неуспех с битката с престъпността в народен мащаб. Престъпност, която визира всекидневието на всеки един от нас и слага под въпрос сигурността на българските жители и общество. Това сподели основният прокурор пред публицисти в Съдебната палата. 

Последиците са забележими, чувството в хората е, че част от държавните институции са абдикирали от отговорностите си. Всеки един от нас вижда увеличаващата се  престъпност и то с бързи темпове, очевидци на войната по пътя, водеща до извънредно огромен брой жертви, на телефонните измами, битовата престъпност засягаща живота и спокойните старини на нашите родители, на вълната от опиати, заливаща българските учебни заведения. Миграционния напън пораства и не мирни са на всички места. Изправени сме пред война, която се води покрай нашите граници и сме пред прага на тежка обществена и икономическа рецесия при наближаваща зима, означи Гешев. 

Ние, които работим за страната и в името на хората сме задължени да подсигуряваме сигурността им. Трябва да възстановим естественото взаимоотношение разговора сред институциите в сходство с Конституцията. Нуждаем се от незабавни законодателни промени и ограничения. Хората не заслужават да страдат и от растежа на престъпността, добави основният прокурор. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР