Застаряващ мъж с две деца, досадна жена, работа, която мрази

...
Застаряващ мъж с две деца, досадна жена, работа, която мрази
Коментари Харесай

Ал Бънди на 75 – актьорът Ед О‘Нийл празнува рождения си ден днес

Застаряващ мъж с две деца, досадна жена, работа, която ненавижда и доста миризливи крайници – това е задоволително изложение, с цел да се сетите за паметния ефирен персонаж Ал Бънди от сполучливия сериал „ Женени с деца “. Днес артистът Ед О‘Нийл, който извърши ролята на Ал, навършва 75 години.

Снимка: Getty Images

Никой в фамилията на Ед не е артист и той в никакъв случай не е имал упоритост да става подобен. Родителите му са били стопанка и водач на камион. Самият Ед стартира работа на 14 години, с цел да оказва помощ за издръжката на фамилията си.

Като по-голям стартира да играе професионално футбол, само че избухливия му манталитет и любовта към купоните, не му разрешават да се издигне доста. За негов шанс в това време е разкрил нова пристрастеност – актьорската игра.

Ед О‘Нийл стартира да играе в пиеси на Бродуей. Той поличава и някои дребни функции в киното и малкия екран, само че главно остава на сцената, до момента в който през 1986 година не е видян от сътрудник на огромна американска телевизия. Той му предлага да се яви на кастинг за роля в нов сериал, озаглавен „ Женени с деца “.

Снимка: Getty Images

Ролята носи на Ед О‘Нийл две номинации за „ Златен глобус “.

През 2009 година стартира излъчването на хитовия сериал „ Модерно семейство “, в който Ед играе ролята на патриарха на семейство Притчет. Той още веднъж е някогашен състезател, само че в този сериал е станал сполучлив предприемач и се е развел с първата си брачна половинка, а в този момент живее с много по-млада хубавица (София Вергара).

Снимка: Getty Images

Много бързо „ Модерно семейство “ се трансформира в един от най-обичаните комедийни сериали. С ролята на Джей Притчет Ед О‘Нийл си заслужи три номинации за „ Еми “. Така обликът на Ал Бънди остана на по-заден проект, само че никога пропуснат.

Повече за Ед О'Нийл и за приликите му с телевизионните му персонажи може да прочетете на уеб страницата:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР