Застаряването на членската маса е един от проблемите във всички

...
Застаряването на членската маса е един от проблемите във всички
Коментари Харесай

Застаряването е от главните проблеми в БСП-Пловдив ВИДЕО

Застаряването на членската маса е един от проблемите във всички организации на БСП-Пловдив, акцентира в доклада си пред градската конференция на партията Красимир Трифонов. Председателят на Градския съвет на Българска социалистическа партия цитира данни за членския състав. „ През 2017 година се резервира наклонността към застаряване и понижаване на състава на градската партийна организация. Ежегодно се разделяме с част от навите членове по чисто биологични аргументи, а приемът на нови не е задоволителен, с цел да компенсира този развой ”, сподели водачът на градската конструкция. В края на 2017 година социалистите в град Пловдив са 2714, до момента в който година по-рано са били 2842-ма.

 

„ Броят на главните партийни организации са били 158 и са намаляли с една на 157.  Миналата година са признати 44 нови членове ”, добави Трифонов. Това е с четирима повече от 2016 година, само че не е задоволително да компенсира негативните трендове, защото напусналите и умрелите са повече...

 

Според възрастовия състав доминира делът на социалистите в пенсионна възраст. Най-голям е броят на социалистите над 70 години, а минимален е делът на броя на членовете на партията до 35 години. „ Проблемът е в относително дребния брой членове до 50 години - единствено 533-ма души, които би трябвало да са главният мотор за осъществяване на политиката на Българска социалистическа партия и за осъществяване на дейната партийна активност ”, сподели още ръководителят на градската конструкция на социалистите в Пловдив.

 

Красимир Трифонов заключи проблемите на всички партийни организации – „ понижаване на състава и отделяне от работещите и хората в дейна възраст, мъчно осъществяване на партийни събрания и приемане на решения на ръба на кворума; има непоследователна кадрова политика, образование и развиване на кадрите; капсулиране на организациите и некадърност да образуват мощна локална политика, която да завоюва доверието на жителите и други Важен проблем е и „ неналичието на интерес и атрактивност от страна на младото потомство към участието в Българска социалистическа партия ”. Има демотивация на фрагментите, в това число и на тези, в които е вложено, добави Трифонов.

 

Слаба е и работата с браншовите организации, гражданските сдружения и Неправителствени организации.

 

Трифонов набеляза и бъдещите задания - всички партийни организации в Пловдив са набелязали дилемите за идния интервал, през който ще стартира подготовката за локалните избори през 2017 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР