Застъпвайки се за интегрирането на технологиите на изкуствения интелект в

...
Застъпвайки се за интегрирането на технологиите на изкуствения интелект в
Коментари Харесай

Ето как изкуственият интелект може да повлияе на Етериум, според Виталик Бутерин

Застъпвайки се за консолидираното на технологиите на изкуствения разсъдък в процеса на инспекция на кода, Бутерин подчерта проактивния си метод към намаляването на техническите опасности, присъщи на блокчейн системите. Тази прозорлива тактика има за цел освен да увеличи устойчивостта на Етериум против евентуални уязвимости, само че и да отбелязя по-широка наклонност към потребление на най-съвременни технологии за подсилване на децентрализирани платформи.

Предложението на Бутерин за официална инспекция, подпомагана от изкуствен интелект, предвещава нова епоха в развиването на блокчейн, в която усъвършенстваните изчислителни принадлежности играят основна роля за гарантиране на целостта на смарт договорите и други значими съставни елементи.

Чрез използването на математически модели и логаритми за машинно образование разработчиците могат да автоматизират откриването на неточности и уязвимости в кодирането, като по този метод превантивно се защищават от евентуални експлойти и сривове в системата. Този метод освен рационализира процеса на одит на кода, само че и дава опция на екосистемата на Етериум да разполага с усъвършенствани протоколи за сигурност, като ускорява доверието и увереността на заинтригуваните страни в надеждността на платформата.

Освен това, Бутерин означи развиването на AI технологиите и припомня за дълбокото влияние, което сходен прогрес може да окаже върху обществото като цяло. Макар да посочи напредъка, осъществен в региона на разговорния изкуствен интелект и други на практика приложения, той остава наясно с етичните и екзистенциалните съображения, свързани с създаването на свръх интелигентни AI системи.

Тъй като полемиките към доближаването на AI и блокчейн не престават да набират мощ, другата позиция на Бутерин акцентира значимостта на постигането на баланс сред нововъведенията и виновното ръководство на нововъзникващите технологии.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР