Заслужаваме да сме част от еврозоната, радвам се, че и

...
Заслужаваме да сме част от еврозоната, радвам се, че и
Коментари Харесай

Вл. Горанов: Категорично - цените няма да се повишат, ако влезем в Еврозоната

Заслужаваме да сме част от еврозоната, веселя се, че и това е преобладаващото мнение в българското общество. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия.

Той изрази вяра това да стане допустимо по-бързо. " Стандартният отговор е - когато сме подготвени, само че ние би трябвало да настояваме да ни позволен или да дадат точни причини за какво не е време за това ", разяснява Горанов и добави, че е уведомил европейските сътрудници, че е добре да влезем в чакалнята на еврозоната през първата половина на тази година, а по-късно има най-малко двугодишен интервал за цялостното привършване на процеса по приемането на Еврото.

" Категорично съм сигурен, че цените няма да се покачат, това демонстрира и предходния опит на други страни ", сподели финансовият министър. Той даде образец с Балтийските страни, където оскъпяването е било под 1%. " Ако цената е 1% инфлация ", аз съм подготвен да не отстъпвам това, безапелационен беше Горанов.

Според него в България от дълго време поносим " негативите " от участието в еврозоната, без да употребяваме позитивите и да сме сме част от една съвременна и интегрирана Европа. " Зависими сме най-много от Европейската централна банка, процесът е частично политически, не сме чули разумен мотив срещу това да сме част от това пространство ", добави той.

По въпроса с Истанбулската спогодба, Горанов счита, че тематиката е разисквана доста небрежно, без основни диспути.
" Искахме да покажем, че сме част от актуалните европейски полезности, без да сме разказали на обществото. В Истанбулската спогодба няма нищо с изключение на тематиката за битката с насилието над дами и деца. Дали ще я подкрепим е въпрос на цивилизован избор. Нужно беше да си дадем повече време, с цел да разкажем вярната история. В нея има 50-60 текста, всеки български жител ще разбере защо става дума, в случай че я прочете. Ако не я приемем, ще останем от другата страна на Босфора ", сподели финансовият министър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР