Заслуга за свалянето на Бойко Борисов от власт си приписа

...
Заслуга за свалянето на Бойко Борисов от власт си приписа
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Ние свалихме Бойко Борисов

Заслуга за свалянето на Бойко Борисов от власт си приписа Слави Трифонов. Лидерът на „ ИТН “ се появи още веднъж в ефира на своята телевизия със сериал на име „ Нещо персонално “, в който наподобява има намерение да споделя епизоди от кухнята на късото си присъединяване във властта.

Някак отиде на назад във времето, че в действителност ние свалихме Бойко Борисов. След 10 години. И това е реалност “, споделя Трифонов на Тошко Йорданов, който е в ролята на интервюиращ.

„ ИТН “ беше втора политическа мощ на постоянните парламентарни избори през април и първа на идващите през лятото. И в двата случая отхвърли да сформира държавно управление. След третия избор през ноември се включи в четворната коалиция на „ Продължаваме промяната “, в чието събаряне интензивно взе участие дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

Обаче в този момент, на последните избори, той (Борисов – бел. ред.) отново завоюва. Суверенът по този начин е решил “, разсъждава Трифонов. Но Йорданов го отвърна: „ Само че не може да ръководи. Няма тая тотална власт, няма тоя боязън, няма я тази ужасяваща корупция “.

Да, това е правилно. Той се връща, само че като го виждам по какъв начин се държи като котарака Леополд, вид: „ Ребята, давайте жить заедно “... Така е благополучен, че още веднъж е господ и може да се изяснява на всички, виж какъв брой стана благ “, съгласява се Слави Трифонов и препраща диалога към ареста на Бойко Борисов от март месец: „ Какво значение има, че са го арестували тия двамата (вероятно Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред.) “.  

„ Я разкажи за тоя арест “, подканя го Тошко Йорданов.

И Трифонов споделя по какъв начин вечерта на 17 март отишъл да вечеря самичък в ресторант, който постоянно посещава, защото „ ми е самотно да си сготвям у дома и ме нервира да мия чиниите “.

Около ресторанта видял доста полиция и тогава схванал, че наоколо живее някогашният финансов министър Владислав Горанов, който следва да бъде задържан. От своите сътрудници Трифонов научил, че това към този момент се е случило и с Бойко Борисов. Следва известна загуба на логиката в описа, тъй като водачът на Има Такъв Народ първо споделя, че е излязъл без телефон, с цел да вечеря на мира и да поддържа връзка с компанията си. Но в това време видял, че има известие от Кирил Петков.

Арестувах – в първо лице. Аз. Арестувах Бойко Борисов, Влади Горанов, Менда Стоянова... мисля, че тия бяха. А, и тази, която му беше... Севда... Шишманова ли беше? Арнаудова! Шишманова беше от малкия екран, нека да не я арестуват нея, познаваме се “, изяснява Трифонов за известието от някогашния министър-председател.

Останалото Трифонов наблюдавал по малкия екран „ като хората “. Следва малко отвращение за какво нито той, нито Тошко Йорданов в качеството му на ръководител на парламентарна група – част от обединението, не са били осведомени авансово за задържането на Борисов.

Това засягаше толкоз значим проблем, който можеше да се отрази върху всички съдружни сътрудници, аз го разбрах от SMS, получен от Кирил Петков. И мисля, че същото важи и за останалите сътрудници. Всъщност може те да са знаели “, обобщава Трифонов.

Не са “, поддържа го Тошко Йорданов.

Възмущението се трансферира и върху нежеланието на „ Продължаваме промяната “ да разпределят заместник-министерските места в силовите министерства сред всички партии от ръководещата коалиция.

Добре, ето, ти си ги питал. Аз единственият случай, в който повдигнах този въпрос, е при последния ми диалог с Кирил Петков. Той беше за избора на началник на Българска народна банка. Те си бяха създали среща, на мен ми се обади Кирил Петков и ме включи на спикър. Доколкото знам, тъй като не ги виждах, на срещата са били Корнелия Нинова и Христо Иванов. И аз споделих – преди да разясняваме Българска народна банка, желая да ви попитам нещо “, и тук разказът на Трифонов приключва и се появява анонс „ Следва продължение “.

" ИТН " не съумя да влезе в Народното събрание след последните избори. Малко след загубата им във фейсбук статук Трифонов разгласи, че " Всичко занапред следва ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР