Заслонът "Черни връх" на Витоша вече има нови наематели. До

...
Заслонът "Черни връх" на Витоша вече има нови наематели. До
Коментари Харесай

Заслонът Черни връх вече е с нови наематели

Заслонът "Черни връх " на Витоша към този момент има нови наематели. До решението се стигна, откакто предходните отхвърлиха да пуснат в новогодишната нощ полугол мъж, който тичал до върха при -15 градуса. Туристите към този момент посреща Николай Миков – ръководител на съдружие „ За Камен Дел”, предава Нова телевизия.

„ От 2014-та година се занимаваме със стопанисването на хижа "Камен дел ", като там, дръзвам да настоявам, че сме създали много. В по-голямата си част от времето аз съм в планината - дали ще е тук, дали ще е на "Камен дел ", дали ще е на "Алеко ", моето време минава тук, като все още сме няколко индивида, които се въртим”, споделя Миков.

Той споделя, че през последния уикенд е имало хора, които решили да спят на иглу на открито.

„ Нормално си е, хора всевъзможни идват, пробват екипировки. Поне бяха подбрали времето, в което да го създадат, тъй като това е най-сериозният фактор. Планината доста бързо се обръща - както времето е хубаво и прелестно, може да стане смъртоносно”, прибавя новият наемател.

Той споделя, че ще работят по въпроса да се обособи помещение, в което даже стопаните да ги няма, посетителите да могат да влязат и да се стоплят. Старият собственик продължава да работи в метеорологичната станция и споделя един заслон с новите наематели. Стопаните молят за схващане, защото съгласно тях нормалните битови действия в планината изискват повече „ старания и пресметливост” в сравнение с в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР