Засилват се съмненията относно позицията на Австрия да не приема

...
Засилват се съмненията относно позицията на Австрия да не приема
Коментари Харесай

Румънският президент: Австрия хем твърди, че има много мигранти, хем пуска Хърватия в Шенген


Засилват се подозренията по отношение на позицията на Австрия да не приема Румъния в Шенгенското пространство. Румънският президент ще сложи тематиката за присъединението към Шенген в дневния ред на Европейския съвет.

" Говорейки за първи път след отрицателния избор за присъединението на Румъния към Шенген в Съвета по правораздаване и вътрешни работи предходната седмица, румънският президент Клаус Йоханис изрази разочарованието си и увери, че ще сложи тематиката в дневния ред на Европейския съвет в края на тази седмица. Но скоро няма да има нов избор, добави той, представен от Digi24.

„ Ще има спор и евентуално ще има разнообразни отзиви, само че ново гласоподаване ще има едвам когато Съветът по правораздаване и вътрешни работи се събере още веднъж. Освен това е мъчно да се повярва, че скоро ще има смяна от австрийска страна “, разяснява той.

Президентът Йоханис акцентира, че Австрия ненадейно е трансформирала мнението си по отношение на участието на Румъния в Шенген, откакто на 16 ноември удостовери уговорката си за разширение на безграничната зона с три страни.

Освен това румънският водач сподели, че решението на Австрия е „ мъчно за схващане “. От една страна се твърди, че има прекалено много мигранти и разширението на Шенген би трябвало да бъде замразено, до момента в който не бъде оправено това, само че въпреки това поддържа разширението към Хърватия, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР