Засилването на долара спрямо местните валути на валутните пазари предизвика

...
Засилването на долара спрямо местните валути на валутните пазари предизвика
Коментари Харесай

БРИКС: Доларът засенчва азиатските валути – Китай и други държави вземат мерки

Засилването на $ по отношение на локалните валути на валутните пазари провокира паника измежду азиатските валутни управляващи.

Всеки ден щатският $ слага нови върхове – наклонност, която опонира на стремежите на групата БРИКС. В резултат на това Китай, член на БРИКС, дружно с Япония, интензивно търси разновидности за ограничение на възхода на $.

Повишението на обменните курсове на щатския $ по отношение на локалните валути може да се отдаде на поредните покачвания на лихвените проценти от страна на Федералния запас през годината. Това развиване основава диспропорции на валутните пазари както в Китай, по този начин и в Япония. Освен това ескалиращата цена на суровия нефт способства за внезапното повишаване на курса на $ на валутните пазари.

Китай, член на БРИКС, наскоро вкара нова разпоредба, съгласно която финансови институции в страната би трябвало да поддържат депозити в задгранична валута единствено в размер на една трета от притежаваните от тях активи. Този ход отразява желанието на Китай да ограничи господстващото състояние на щатския $ над китайския юан на международните пазари.

Алиансът БРИКС групово работи за поощряване на потреблението на локални валути в интернационалната търговия, като по този метод понижава смисъла на щатския $.

Освен това Япония изследва тактики за ограничение на възходящата мощ на щатския $ по отношение на йената. Масато Канда, заместник-министър на финансите на Япония, съобщи, че държавното управление ще се заеме със спекулативните търговски действия на валутните пазари.

Канда акцентира, че Япония е подготвена да предприеме нужните ограничения за подсилване на йената и за дейно ограничение на внезапното повишаване на щатския $.

Въпреки това Едуард Моя, валутен пълководец в OANDA, уточни , че дейностите, подхванати както от Китай, по този начин и от Япония, може да се окажат незадоволителни за ограничение на възхода на $. Той твърди:

В умозаключение той означи:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР