Засилване на иновациите и развитието на транспортната и енергийната свързаност

...
Засилване на иновациите и развитието на транспортната и енергийната свързаност
Коментари Харесай

Иновации, транспорт и енергетика – приоритетите на срещата Три морета“

Засилване на нововъведенията и развиването на транспортната и енергийната съгласуваност - това са главните цели на форума " Три морета " и следва да е съществена задача на всички страни, членуващи в самодейността.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на откриването на интернационалната самодейност, сплотяваща дванадесет европейски , Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия и Румъния .
 Елена Поптодорова: Инициативата
Елена Поптодорова: Инициативата " Три морета " е стратегически проект

Инициативата " Три морета " не е изригване, което да угасне

" Ние сме реалисти. Много добре разбираме, че това е доста амбициозна и комплицирана цел, нужните за която запаси надвишават това, с което разполагаме . Но също по този начин знаем с какъв огромен капацитет разполагаме, с цел да се развиваме дружно ", добави държавният ни глава.

Президентът Радев регистрира и огромният интерес към самодейността, на която за първи път взе участие ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева . Множество представители на западноевропейски, близкоизточни и тихоокеански страни, огромна делегация от американския конгрес, както и стотици компании с интерес за вложения в района също взимат присъединяване, посочи той.
 За бистрота настоя Радев при финансирането на планове от
За бистрота настоя Радев при финансирането на планове от " Три морета "

Той означи, че дейната активност на Инвестиционния фонд е решаваща стъпка

" Това демонстрира възходящ интерес към нашата самодейност, която придобива към този момент освен районни, а международно значение ", добави Радев, който изрази вяра Централна и Източна Европа да стане мощно привлекателна за директни задгранични вложения.

" Надяваме се на доближаване на бизнеса, нови бизнес контакти и, несъмнено, съответни резултати. Вече вършим вложения във значимите браншове като цифровизация. Това може да ни подсигури развиване и конкурентоспособност, основаване на нови трансгранични клъстери ", сподели от своя страна министърът на стопанската система Кирил Петков.
 Румен Радев кани Гърция за посетител на
Румен Радев кани Гърция за посетител на " Три морета "

Засилва се капиталовият фонд към " Три морета "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР