Засилваме военните сили в Европа в отговор на приближаването на

...
Шойгу увери: Засилваме военните сили в Европа в отговор на приближаването на НАТО до Русия

Снимка: БГНЕС/EPA/SERGEY FADEICHEV/KREMLIN /

Коментари Харесай

Шойгу увери: Засилваме военните сили в Европа в отговор на приближаването на НАТО до Русия

Засилваме военните сили в Европа в отговор на приближаването на НАТО до Русия. Русия е укрепила военните си сили в северната и западната част на страната, с цел да противодейства на това, което Москва възприема като скупчване на сили на НАТО наоколо до Русия. Това съобщи през днешния ден министърът на защитата Сергей Шойгу.

В отговор на нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година Финландия се причисли към НАТО, а Швеция е на път да го направи. Тази седмица НАТО организира военно обучение, наречено „ Nordic Response 2024 “.

В него съгласно министъра ще вземат участие над 20 000 бойци в Норвегия, Финландия и Швеция и ще се концентрира върху груповата защита.

„ На фона на повишаването на военния капацитет на НАТО наоколо до съветските граници, разширението на алианса посредством присъединението на Финландия, а в бъдеще и на Швеция, ние предприехме стъпки за подсилване на групировките на войските в северозападното и западното стратегическо направление “, съобщи Шойгу пред висши генерали, без да дава детайлности.

Войната в Украйна провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Русия със Запада след Кубинската ракетна рецесия през 1962 година Президентът Владимир Путин предизвести Запада, че рискува да предизвика нуклеарна война, в случай че изпрати западни войски да се бият в Украйна.

 

Източник – ANews/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР