Засилва се полицейското присъствие в централната градска част на София

...
Засилва се полицейското присъствие в централната градска част на София
Коментари Харесай

МВР засилва полицейското присъствие за сигурността на София

Засилва се полицейското наличие в централната градска част на София и други региони, в които има сборища на лица с друг генезис.

Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов след среща със столичния кмет Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията.

Предприели сме нужните дейности да подсигуряваме сигурността и спокойствието на жителите, увери Стоянов. По думите му това се постанова поради от последните няколко дни в центъра на града.

Засилва се полицейското наличие и към центровете за настаняване на Държавната организация за бежанците, които се охраняват от частна компания.

Министърът означи инициирането на законодателна смяна в Закона за администрацията, което ще даде опцията да се назначат нужните 1264 бройки по линия на " Гранична полиция " и към 260 полицейски чиновници, които ще поемат защитата на петте центъра за настаняване. Той добави, че през последните месеци от Министерство на вътрешните работи са установени много пропуски в центровете и са издадени рекомендации.

Калин Стоянов уточни още, че последната година няма нарастване на случаите на произшествия с мигранти у нас.
 СОС ще заседава изключително за насилието, само че без да насажда ненавист
СОС ще заседава изключително за насилието, само че без да насажда ненавист

Заради зачестилите случаи на насилие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР