Засилва се интересът към гаранционната програма на Българската банка за

...
Засилва се интересът към гаранционната програма на Българската банка за
Коментари Харесай

Одобрени са безлихвени заеми за 53 млн. лева по програмата на Банката за развитие за граждани

Засилва се ползата към гаранционната стратегия на Българската банка за развиване за подкрепяне на работещите в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица, наранени от пандемията от Covid-19, след въвеждането на новите условия за разпределяне на безлихвените заеми, съобщи съветникът по стратегическо развиване на банката София Касидова.

Към момента по тази антикризисна мярка са утвърдени безлихвени заеми за 53 млн. лева, сподели тя.

Безлихвените заеми за физически лица се отпускат от УниКредит Булбанк, Алианц банк, Банка ДСК, Инвестбанк, ОББ, Първа капиталова банка, Пощенска банка, Райфайзенбанк, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка. Интернешънъл Асет Банк и Общинска банка първи усвоиха финансовия си запас по програмата и не одобряват нови претенции за заеми.

Към момента са постъпили над 21 000 претенции за безлихвено кредитиране, като половината от тях са утвърдени. Средният размер е към 4 000 лева, покрай тавана от 4500 лева

Две трети от получателите са лица, които са на трудов контракт и сега са прекъснали своето трудово правно отношение, а останалата една трета са самоосигуряващи се лица, заключи София Касидова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР