засилва присъствието си в България и увеличава служителите си от

...
засилва присъствието си в България и увеличава служителите си от
Коментари Харесай

Фронтекс праща още стотици служители по границата ни

ускорява наличието си в България и усилва чиновниците си от 150 на 500-600. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, представен от bTV.

Той посочи, че това се прави по искане на страната ни. Допълнителните сили се чакат от 20 март.

Стоянов дружно с изпълнителния шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс " Ханс Лейтенс е на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Според Лейтенс страната ни е подготвена и за

Той увери, че България може да разчита на цялостната поддръжка на " Фронтекс " за усилване на граничния надзор, възстановяване на процедурите по връщане, както и за ограничение на вторичните придвижвания в границите на Европейски Съюз.
 Близо 180 000 опита на мигранти да влязат нелегално у нас са предотвратени през 2023 година
Близо 180 000 опита на мигранти да влязат нелегално у нас са предотвратени през 2023 година

Най-натоварена остана границата с Турция

Лейтенс изрази безапелационна поддръжка за скорошното отпадане на контрола по вътрешните сухоземни граници на страната ни.

Министерство на вътрешните работи министърът уточни, че са открити пет случая на принуждение от страна на български гранични чиновници към мигранти , като всички те са дисциплинарно осъдени, само че не уволнени. По негови думи тези случаи понижават през годините, само че с цел да изчезнат изцяло, се организират спомагателни образования.

На собствен ред щефът на " Фронтекс " означи, че в тази връзка се прави непрестанен мониторинг. Той акцентира, че за службата е значимо да се съблюдават човешките права.

Стоянов регистрира спад от към 70% на броя на незаконните мигранти на българо-турската граница по отношение на предходната година.
 Няма заплаха от връщане на мигранти у нас
Няма заплаха от връщане на мигранти у нас

Новият правилник за мигрантите води до това, че бежанците ще бъдат разпределени сред повече страни и по-равномерно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР