Засилено полицейско присъствие в казанлъшките села Тъжа и Манолово, чиито

...
Засилено полицейско присъствие в казанлъшките села Тъжа и Манолово, чиито
Коментари Харесай

Страх в две села след масовия бой в Казанлък

Засилено полицейско наличие в казанлъшките села Тъжа и Манолово, чиито поданици през вчерашния ден се биха на Кооперативния пазар в Казанлък. Четирима от настанените в локалната болница са с заплаха за живота. В ареста остават 11 души от двете ромски семейства.

Ден след следващият пердах сред двете семейства, напрежението в селата, където живеят, остава, настояват кметовете на двете села. Полиция и жандармерия охраняват двете обитаеми места от нощес.

Враждата е сред два ромски рода - Таирови и Бижеви. Нападнатите споделят, че това е следващият спор сред семействата. „ Страхуваме се, тъй като където и да отиваме, те са с нас. Където и да отидем, те ни наблюдават и отново на удрят. Четири пъти стават към този момент. То не е веднъж, два пъти - четири пъти става дума ”, оплака се пред Нова Фанка – една от пострадалите.

Хора от Тъжа, от където са нападателите, към този момент не си спомнят от къде е почнала враждата, само че удостоверяват за непрекъснати спорове. Кметът на селото Цвятко Балабуров не има вяра спорът да спре, изключително след вчерашния смъртен случай. И той, и кметът на Манолово настояват, че са нужни ефикасни присъди. А ромите споделят, че се опасяват да пуснат децата си на учебно заведение, поради боязън от разпра.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР