Засилено полицейско присъствие на униформени служители и патрули има от

...
Засилено полицейско присъствие на униформени служители и патрули има от
Коментари Харесай

Полицейски патрули срещу търговията с гласове отсега в ромските махали на Пловдив

Засилено полицейско наличие на униформени чиновници и патрули има от понеделник в най- уязвимите за търговия с гласове квартали на Пловдив- ромските махали . Присъствието им е по-скоро предварителна защита на вероятни схеми, а на 27 октомври техният брой ще бъде повишен. 
В изборния ден в неделя общо 1 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи , измежду тях най-вече служители на реда, само че и пожарникари и униформени от Охранителна полиция ще се грижат за реда и спазването на закона. Те ще охраняват 426 места в Пловдив и региона, в които има общо 1003 изборни секции. Данните оповестиха на брифинг през днешния ден зам. шефът на ОД на МВР- Пловдив комисар Димитър Събчев и шефът на Охранителна полиция комисар Венелин Младенов. Под зоркото око на защитата към този момент е минало отпечатването на бюлетините и превоза им до ОИК, следва в навечерието на изборите отново под защита те да се разпределят в изборните секции. Паралелно с тази логистика, се наблюдават и сигналите за нарушавания на изборния закон и търговия с гласове под управлението на Районна и Окръжна прокуратура- Пловдив. Десетина сигнала са постъпили до този миг, по тях се правят инспекции, само че единствено един индиректно показва подозрение за търговия, останалите са за нарушавания при слагане на пропагандни материали и даже за ефирно време на претенденти в тв излъчвания. Има едно формирано бързо полицейско произвеждане, което се обработва от Икономическа полиция и е обвързвано с изказване за подправяне на автограф. 
След края на изборния ден, който публично свършва в 20 ч, само че може да бъде продължен с час при възможни натрупвания на хора, полицията ще охранява и отнасянето на протоколите в Международен панаир- Пловдив, където те по традиция се предават. За да се улесни достъпа до това място, секторът на бул. " България " от моста на Адата до кръговото кръстовище ще бъде неразрешен за придвижване на други мпс от 20 ч в неделя. Не се позволява и паркирането на леки коли в този сектор по това време.
Извънредно поради изборите ще работят и звената за издаване на български документи в районните полицейски ръководства и на ул. " Волга " - в събота от 8.30 до 17.30 часа и в неделя от 8.30 до 19.30 ч. В тях жители, които са си изгубили персоналната карта, могат да подадат заявление и да получат краткотрайно уверение, с което да гласоподават. 
Сигнали за нарушавания в изборния ден могат да се подават от цялата страна на специфичната телефонна линия на Министерство на вътрешните работи на номер 02 982 232 или на адрес [email protected]
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР