Засиленият миграционен натиск е причината днес на територията на цялата

...
Засиленият миграционен натиск е причината днес на територията на цялата
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Прокуратурата с последна информация за акцията срещу миграцията

" Засиленият миграционен напън е повода през днешния ден на територията на цялата страна да се правят дейни дейности по следствието за ефиктивното противопоставяне на противозаконната миграция. Тя е и един от главните провокации пред националната сигурност и съществена активност на прокуратурата. "

Това съобщи на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" По предписание на основния прокурор през днешния ден чиновници на ГДБОП, Групово дело Нациоална полиция, Групово дело Гранична полиция, Столична дирекция на вътрешните работи, както и чиновници на ДАНС, правят претърсвания и изземвания от адреси, както и коли, за лица които ги употребяват и за които има данни, че са свързани с каналджийската активност. Обект на следствие са уредниците от българска страна на огромни канали за трафик на хора. Каналите са от Турция през България, Сърбия, Румъния и оттова за страни от Централна и Западна Европа ", добави Милева.

" Проверяват се също по този начин и лица, за които има данни, че са организирали превозването на чужденците, т.е. лицата, които са набирали водачите, които са транспортирали лицата от т.А до т.Б. Проверяват се също и лица, за които има данни, че са осигурявали пространства, в които краткотрайно са се настанявали мигрантите ", добави още Сийка Милева.

" Забелязва се нарастване на откритите мигранти навътре в страната, като това са жители най-вече от Афганистан и Сирия, като в последно време се следят и жители на Мароко ", съобщи Милева.

Говорителят на основния прокурор разгласи, че поркуратурата не е серпантина да работи за противопоставяне на незаконния трафик на мигранти:

" Само за предходната година са формирани 1006 досъдебни производства. Внесените в съда обвинителни актове са 523, като са били повдигнати обвинявания на общо 940 лица. Броят на наказаните лица за каналджийство е 590 ", заключи Милева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР