Засилени проверки на велосипеди и моторни превозни средства ще се

...
Засилени проверки на велосипеди и моторни превозни средства ще се
Коментари Харесай

Акция Зима във Врачанско! Полицията започва масови проверки на пътя

Засилени инспекции на колела и моторни транспортни средства ще се организират през ноември като част от тазгодишната акция "Зима 2017 " за пътна сигурност при зимни условия. Акцията ще се организира от 1 до 30 ноември.
През първата седмица ще се наблюдават велосипедисти и каруци. По време на втория стадий на фокус ще бъде сигурността на пешеходците, а при третия дали колите са готови за придвижване при зимни условия.
Припомняме, че от 15 ноември до 1 март колите наложително се движат със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Водачи, подкарали транспортните си средства без зимни гуми ще бъдат глобени от пътните ченгета с по 50 лева
От пътна полиция прецизираха, че ще бъдат проверявани също и редовността на светлините на колите, където при открита неправда санкцията е от 150 лв.. По време и на акцията на пътя ще бъде изкаран и апарат за инспекция на фаровете и дали те са контролирани вярно.
Полицаите ще наблюдават също за това дали автомобилът е с изправни стъклочистачки и дали те също не са износени.
Във връзка с настъпването на зимния сезон от пътна полиция насочат рекомендация и към пешеходците. Те ги поучават да носят светли облекла и да се оглеждат постоянно, изключително в случай че са с шапка или качулка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР