Засилени мерки за сигурност ще има в събота в центъра

...
Засилени мерки за сигурност ще има в събота в центъра
Коментари Харесай

София Прайд и контрашествия блокират София утре

Засилени ограничения за сигурност ще има в събота в центъра на София поради плануваното осъществяване на " София Прайд " и още три шествия, заяви Столична дирекция на вътрешните работи. Ще бъдат построени буферни зони за участниците в събитията, а при нужда придвижването ще бъде спирано.
В обособените зони няма да бъдат допускани лица във очевидно нетрезво положение, маскирани или носещи неразрешени предмети. Властите твърдят, че са взети всички нужни ограничения за попречване на произшествия и нарушавания на публичния ред. От Столична дирекция на вътрешните работи приканват инцидентно преминаващи жители в региона на провежданите прояви да проявят приемливост и да съблюдават прецизно напътствията на чиновниците на реда.
От 14 до 16:30 ч. е декларирано шествието " Поход за фамилията ", което ще стартира от площад " Независимост ", ще продължи по бул. " Цар Освободител ", ще премине около постройката на Министерския съвет, а оттова по бул. " Княгиня Мария Луиза " и по бул. " Витоша " до Националния замък на културата.
Само 30 минути по-късно - от 17 часа, пред билетния център на НДК ще стартира концерт с наслов " За Възраждане на фамилните полезности ". Той е проведен от партия " Възраждане " и е планувано да завърши в 20 часа.
В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в друго шествие, които ще се придвижат по бул. " Патриарх Евтимий ", ул. " Граф Игнатиев ", бул. " Христо и Евлоги Георгиеви ", пред бранш " А " на Национален стадион " Васил Левски ", по алеята около бранш " Г " на стадиона до езеро " Ариана " в Борисова градина, където събирането ще завърши.
От 17 часа в Княжевската градина ще се състои митинг " Да спасим децата на България и българското семейство ".
На същото място от 16 часа е планувано началото на " София прайд ", като тази година мотото е " Различни хора, равни права ". Шествието стартира в 19.00 часа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР