Засилени мерки за сигурност са въведени в Париж заради 21-ият

...
Засилени мерки за сигурност са въведени в Париж заради 21-ият
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност посрещат поредния протест на жълтите жилетки в Париж

Засилени ограничения за сигурност са въведени в Париж поради 21-ият по ред антиправителствен митинг на „ жълтите жилетки “, оповестява Българска национална телевизия. Полицията блокира емблематичния бул. „ Шанз Елизе “, трансформирал се в сцена на конфликти и протести при предходни демонстрации.
Преди три седмици френското държавно управление разгласи, че не разрешава на протестиращите достъпа до центъра на френската столица точно поради размириците, които нанесоха големи вреди. По време на конференция след срещата на Външните министри от Г7 френският вътрешен министър Кристоф Кастанер съобщи, че управляващите резервират „ високо равнище на готовност “, с цел да се оправят с всевъзможни прояви на принуждение.
Само преди два дни Конституционният съвет, който е най-висшата юридическа инстанция във Франция, отхвърли основни детайли от новия закон за противопоставяне на деянията на принуждение от страна на „ жълтите жилетки “. Все отново висшият орган утвърди някои от ограниченията, които минаха и в двете камари на Народното събрание. Полицията ще има право да претърсва багажа на стачкуващи и транспортни средства наоколо до митингите и да не разрешава на участниците да крият лицата си.
Съветът обаче отхвърли като противоконституционен различен текст, който дава на полицията право да не разрешава на лица, изпреварващо избрани като размирници, да вземат участие в демонстрации. Бяха отхвърлени и други ограничения – като по-тежки санкции за уредниците на неразрешените демонстрации, а хората, покриващи лицата си можеха да бъдат глобявани с до 15 000 евро.
Въпреки възбраната за събирания на „ Шанз Елизе “ управляващите в Париж утвърдиха два други маршрута на демонстрациите. Първият ще тръгне от площада на Републиката и е проведен от Ерик Друе – водач на придвижването на “жълтите жилетки “, а вторият е планувано да тръгне от Монмартр. Има апели за митинги и в Руан, Лил, Лион, Дижон, Ница, Монпелие, Бордо и Тулуза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР