Засилени мерки за сигурност предприемат властите в Ню Йорк за

...
Засилени мерки за сигурност предприемат властите в Ню Йорк за
Коментари Харесай

Над 50 хиляди полицаи ще пазят маратона в Ню Йорк

Засилени ограничения за сигурност подхващат управляващите в Ню Йорк за днешния годишен маратон, който ще се организира в града. Над 50 хиляди служители на реда ще охраняват събитието, за което поръчки за присъединяване са подали 98 247 души. Маратонът в Ню Йорк е считан за едно от най-големите събития в дългите дисциплини дружно с тези в Токио, Бостън, Лондон, Берлин и тези на олимпийските игри и международните шампионати.

" Работим в тясно съдействие с полицията на Ню Йорк, федералните служби и всички останали държавни институции. Взети са всички ограничения, с цел да не се стига до произшествия ", обясниха огранизаторите и градската администрация.

Заради терористичния атентат в града от вторник, когато 29-годишният узбек Сайфуло Саипов умъртви осем души на велоалея с пикап, полицията разполага и 250 спайперисти.

Очаква се над 2.5 милиона души да излязат през днешния ден по улиците на Ню Йорк, с цел да гледат едно от най-големите събития в града.

Организаторите разгласиха специфична информация с рекомендации към хората, които ще участват на маратона. Те са съветвани да не носят чанти и раници, с цел да не се стига до скупчване на пропускателните пунктове. Всички ще бъдат подробно проверявани, а в случай че някои предмети се видят съмнителни на униформените, ще бъдат изземани.

Забранено е потреблението на дронове и всевъзможни други безпилотни устройства. Освен това от градската администрация на Ню Йорк разгласиха цялостен лист с предмети, които няма да бъдат допускани измежду публиката. " Съветваме ви да ограничите багажа си оптимално, с цел да се чувствате допустимо най-комфортно ", оповестяват уредниците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР