Засилени мерки за сигурност правят впечатление и в Истанбул, след

...
Засилени мерки за сигурност правят впечатление и в Истанбул, след
Коментари Харесай

Истанбул и Анкара под обсада

Засилени ограничения за сигурност вършат усещане и в Истанбул, откакто валийството в Анкара заяви тази заран, че покачва ограниченията в столицата.

Това стана след сигнал от посолството на Съединени американски щати в Анкара за вероятни терористични офанзиви, оповестява NTV.

Край Босфора полицейски екипи са ситуирани на основни места - на спирките на метростанциите, пристанищата, летищата. Извършват се инспекции на документите за идентичност на жителите, обискират се куфари, чанти, обемни предмети.

В столицата Анкара силите за сигурност започнаха огромна интервенция против хипотетични джихадисти от терористичната формация "Ислямска страна ". Към момента се оповестява за 12 арестувани, като се търсят още осем души. Операцията продължава.



Валийството на Анкара заяви, че интервенцията е подхваната по сигнал за възможност от терористична офанзива на джихадисти. По разпореждане на окръжната администрация локалната полиция е подхванала спомагателни ограничения за сигурност.

От съображения за сигурност американското посолство в столицата няма да работи и ще остане затворено, до момента в който отмине заплахата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР