Засилени мерки предприемат екипите на КАТ в цялата страна, за

...
Засилени мерки предприемат екипите на КАТ в цялата страна, за
Коментари Харесай

Полицията следи и автобусите с абитуриенти заради екскурзии

Засилени ограничения подхващат екипите на КАТ в цялата страна, с цел да предотвратят възможни произшествия по време на празнуването на абитуриентските балове.

Основният акцент - инспекциите за извършители, използвали алкохол или наркотични субстанции и качили се зад кормилото. Но въпреки всичко в последните години имало оптимистична наклонност.

" В последните години това, което се следи, е, че самите зрелостници избират да бъдат пасажери и някой различен да ръководи транспортните средства. " Под всякаква форма атракции си основават ", сподели Мария Ботева, представител на " Пътна полиция " на конференция в столицата, имайки поради потреблението на ексцентрични транспортни средства.

" Основните санкции в административните граници са санкция, отнемане на право на ръководство на МПС и отнемане от контролни точки. По отношение на случаите, при които има закононарушение - това е над 1,2 промила централизация в кръвта и всякаква приложимост на наркотични субстанции и техните аналози ", добави тя.

Най-честите нарушавания, с изключение на шофирането в нетрезво положение - неслагане на защитни колани и рисково държание в автомобила - проявление през прозорците и шибидаха, уточни още Ботева. За сходни нарушавания се постанова санкция от 50 лв..

Ще се вършат още и всеобщи инспекции на рейсове и микробуси заради предстоящата вълна от проведени пътувания на випускници.

Засилен ще бъде и контролът пред заведенията, където ще се организират баловете. " Статистиката демонстрира, че на 24 май 30 учебни заведения са декларирали, че тогава им е проведения бал, в 18 заведения на територията на София ", влезе в конкретика за статистиката в столичния град Венцислав Велинов от " Охранителна полиция ".

Освен 24 май, други натоварени дати със чествания са 25, 26, 27 и 28 май, когато също ще има централизация на полицейско наличие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР