Засилен мигрантски натиск по границите ни, отчитат от МВР. Всичко по

...
Засилен мигрантски натиск по границите ни, отчитат от МВР.
Всичко по
Коментари Харесай

В пограничните села маршрутите на мигрантите се знаят на пръсти

Засилен мигрантски напън по границите ни, регистрират от Министерство на вътрешните работи.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1371
От началото на годината по браздата с Турция са предотвратени близо 170 000 опита за незаконно прекосяване, което е с 24 % повече от предходната година.

След секване на границата са арестувани 1300 души. Най-често това са жители на Сирия, Мароко и Афганистан.

„ Нашата рабата е в гората и всеки ден се срещаме с мигранти. Напливът е огромен. Пролетта и лято е по-голям, само че в този момент понамаля. Укритията са им в гористите местности и по изоставени къщи в обитаемоте места “, сподели пред бТВ лесовъдът Камбертохиров от община Стралжда.

„ Малки групи се срещат рядко. Голяма част от мигрантите са млади момчета. Много рядко възрастни, а дами не сме срещали “, уточни той.

„ Когато ги засечем някои от тях бягат, други се крият, а трети се предават. Физическото и психическото им положение не устойчиво “, акцентира лесовъдът.

„ В гората се срещат начупени и аварирали коли. Явно са на хората, които дават превоза на мигрантите “, сподели той.

В пограничните села маршрутите на мигрантите  се знаят на пръсти. Групите се крият в дерета, които са покрай пътя, а  горите към Голям Дервент, Голямо Шарково, Иглика, Ситово, Крайново, Странджа дават заслон на стотици незаконни, които хората виждат всекидневно.

„ В една трънка влязоха и с раниците и главите надолу. Жадни. Дадох им вода, имах и една кифла им я дадох, разделиха я на всички и я изядоха. Викам, в този момент какво ще вършиме. Сега лягаме, то беше към 5 часа, и през нощта пътуваме. Млади момчета, радват се, благославят ме, какво да вършат “, сподели пастирът Динко.

„ Тук минават с хиляди. С гранични приказваме, те споделят - ние не сме в положение, значи в случай че са хванали довечера стотина индивида, още двеста са пропуснали и влизат във вътрешността, това е истината “, съобщи Иван Тодоров, гражданин на Малко Шарково.

Според статистика на Гранична полиция от началото на годината са формирани 319 досъдебни производства за каналджийство.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР