Засилен е трафикът по пътищата у нас в първия от

...
Засилен е трафикът по пътищата у нас в първия от
Коментари Харесай

Натоварен трафик към българските курорти и Гърция

Засилен е трафикът по пътищата у нас в първия от трите следващи почивни дни. Движението е най-интензивно на изходите от огромните градове в страната и по автомагистралите. Стотици коли се насочат както към курортите ни Банско, Добринище и Баня, по този начин и в посока Гърция.

От рано тази заран има натоварен трафик и полицейско наличие по всички пътища в Югозападна България. Традиционно едни от най-натоварените точки се чака да бъдат автомагистрала " Струма " и основен път Е-79. Засега обаче няма скупчване на коли, съобщи Българска национална телевизия. 

Много българи са се насочили за отмора към Гърция, а други към курортите Банско и Добринище. По информация на турооператори всички хотели там са заети и по тази причина се чака трафикът сред Благоевград и Симитли да е извънредно претрупан.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата - Промахон " придвижването е умерено и прекосяването от там лишава приблизително към 30 минути.

На границата с Румъния трафикът е натоварен на гранично контролно-пропускателни пунктове " Видин ", " Дуранкулак ", " Кардам " за товарни коли на излаз. Преминаването през взаимните гранични пунктове " Кайнарджа " / " Липница " и " Крушари " / " Добромир " се реализира според контрактуваното работно време от 8 до 20 часа.

На границата със Сърбия трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " на излаз и на вход за товарни коли. Граничните инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " се правят на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се правят строително-монтажни действия за реорганизация и рационализация. Дейностите постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите има краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт, която може да удължи времето за прекосяване. За да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: Граничен контролно-пропусквателен пункт " Брегово ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Олтоманци ".

На границата с Гърция трафикът към 6 часа сутринта бе нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Препоръчва се на жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване с изключение на " Кулата " и " Маказа ", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - " Илинден ", " Златоград ", " Ивайловград " и " Капитан Петко челник ". През гранични пунктове " Маказа ", " Златоград " и " Ивайловград " могат да минават единствено леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР