Засилен е трафикът на румънски леки автомобили на влизане в

...
Засилен е трафикът на румънски леки автомобили на влизане в
Коментари Харесай

Засилен е трафикът на румънски коли през България за Гърция

Засилен е трафикът на румънски леки коли на влизане в България през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „ Русе “, „ Кардам “ и „ Дуранкулак “ с Румъния. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи на уеб страницата си. Интензивният трафик се дължи на празнични почивни дни в Румъния от 1 до 5 юни, показват от министерството.

Засилено е придвижването и на излизане към Гърция. Очаква се увеличение на пътникопотока от румънски туристи и в противоположна посока на 5 юни.

Главната дирекция „ Гранична полиция “ е основала организация за облекчено пропускане на румънските жители. Трафикът е натоварен нa Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Оряхово “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам “ за товарни коли на излаз.

Извършва се монтаж на спомагателна покривна структура на двете крайни трасета на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ на излаз и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета посредством пътна сигнализация.

Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа " / „ Липница “ и „ Крушари " / „ Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На пунктовете със Сърбия трафикът е естествен. В зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ се правят строително-монтажни действия по отношение на контракт за реорганизация и рационализация на пункта. Дейностите постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.

Нормално се реализира прекосяването през пунктовете с Република Северна Македония и с Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР