Защото тя е кралицата: скоро след като в сряда вечерта

...
Защото тя е кралицата: скоро след като в сряда вечерта
Коментари Харесай

Почитатели оставят цветя и свещи пред дома на Тина Търнър в Швейцария

" Защото тя е кралицата ": скоро откакто в сряда вечерта бе обявено за кончината на певицата Тина Търнър на 83 години, фенове започнаха да се струпват пред дома й край Цюрих, в Швейцария и да оставят цветя и свещи, заяви Агенция Франс Прес.

Сред десетките букети с цветя, оставени пред високата желязна ограда на Шато Алгонкуин в Кюснахт, на брега на езерото, е оставена ръкописна бележка  " you are simply the best "  (Ти си просто най-добрата).

" Шокиран съм ", сподели пред Агенция Франс Прес 48-годишният словенец Миран Знидер, който живее наоколо и едвам сдържа сълзите си. " Не чаках да се случи по този начин скоро ".

Защо е пристигнал пред дома й? " Защото тя е кралицата, кралицата на всички дами. Обичам Тина ", дава отговор той.

Тълпата се струпва пред оградата, всеки чака реда си, с цел да остави букети с цветя и свещи. Песен на Тина Търнър звучи от аудиосистемата на автомобил, паркиран наоколо.

" Това е доста печален ден ", сподели Йозгюр Арзик. " Израснах със синовете на Тина Търнър, пребивавам наоколо. Винаги съм слушал песните й и в действителност скърбя, че я изгубихме. Просто желаех да съм тук ", сподели той.



Певицата се откри в Швейцария през 1995 година с колегата си, германеца Ервин Бах, на 67 години. През 2013 година, три месеца, откакто се омъжи за Бах и получи швейцарско поданство, тя се отхвърли от американското си поданство.

За да получи швейцарски паспорт, на Тина Търнър се наложило да изучи немската и швейцарска просвета. Местните медии я показват като жител за образец. Тя постоянно взе участие в референдумите - и локалните, и националните, които са присъщи за швейцарската политическа система.

Светът загуби икона, написа в Туитър президентът на Швейцария Ален Берсе. Той изрази съболезнования към околните на " тази впечатляваща жена, която откри втория си дом в Швейцария ".

" Тина Търнър въодушеви хората по света с неповторимия си глас и докосна доста от жителите на Кюснахт с топлината и скромността си ", се показва в изказване на локалния градски съвет. В него се напомня, че певицата е поддържала близки връзки с локалната общественост, спонсорирала е избавителна лодка, която носи името " Тина ", дарила е коледната декорация за Кюснахт.

 Музиканти и звезди от целия свят отдават респект на Тина Търнър с изявления в обществените мрежи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР