Защо за втори ден парламентът не работи, ще успеят ли

...
Защо за втори ден парламентът не работи, ще успеят ли
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Бюджетът трябва да се разгледа, но ще блокираме промените в конституцията

Защо за втори ден Народното събрание не работи, ще съумеят ли депутатите с приемането на бюджета и измененията в конституцията Tribune.bg беседва с националния представетил от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, за какво единствено депутати от опозицията са на работа през днешния ден в Народното събрание?

Движение за права и свободи са били нощес хазаин на една много богата софра, от която всички са взели по нещо.

Вие първи предупредихте, че това празненство нощес ще саботира работата на Народното събрание, по този начин ли се оказа?

Ами да, вижте, че депутатите ги няма. Хората са изтощени.

Само опозицията е тук?!

Така е, тъй като сме пристигнали да работим. Иначе сътрудниците от празненството може би до късно са чествали. Днес не могат да се разсънят, още повече да дойдат в 9ч. тук, тъй като е имало голямо разхищаване.

Може да са изтеглили и празния плик от чувала, не се знае?!

Напълно е допустимо, само че е срамно. Извън шегите, пробвайки се да вършат проява с това, че през днешния ден не пристигнаха на работа ръководещите, те не могат да извърнат този развой от страна на опозицията.Не могат да трансформират настоящата картина, тъй че те сами стартират да се блокират и е рационално да си изтеглят глупавите оферти във връзка с конституцията, да премислят отношението си към бюджета, с цел да може тази зала да работи.

Решили сте въпреки всичко да подкрепите приемането на бюджета за идната година, а ще бойкотирате единствено измененията в конституцията, по този начин ли е?

Бюджетът би трябвало да се прегледа. Ние ще гласуваме срещу по този начин оферти бюджет. Иначе в действителност ще блокираме измененията в конституцията от трибуната, тъй като това заплашва главния закон в страната. Знаем, че е хубаво страната да има бюджет за идната година. Въпросът е, че Има Такъв Народ също има доста оферти вотделни браншове. Ще забележим дали ще бъдат признати тези оферти, тъй като те касаят значими институции в страната и хора, на които можем да помогнем със средства, които ги има. Така че е хубаво да подходим отговорно във връзка с бюджета, само че за конституцията ще има митинг.

Появиха се мнения, че остарелият бюджет за 2023г. е по-добър от този, който ни се предлага за 2024г.?

В последна сметка ние сме го играли и този мач. Не е нищо ужасно, в случай че не се одобри новият, страната ще работи с бюджета, който е за тази година. После ще има актуализация и всичко ще бъде наред.

Председателят на групата Ви Тошко Йорданов уточни, че е хубаво и Асен Василев да си подаде оставката като финансов министър?

Да, аз го споделих доста оттавна. Този човек е нездравословен. Колкото по-бързо си я подаде, толкоз по-добре.

А за какво водачът Ви Слави Трифонов се тормози, че ще влезе полиция в пленарна зала, до момента в който бойкотирате работата на Народното събрание?

Като елементарен български жител, който в профил гледа обстановката в Народното събрание, е обикновено да се тормози. Ние го успокоихме, че като народни представители имаме цялостното право да показваме и гражданската си позиция в залата. Навремето по същия метод студентите показваха гражданската си позвиция в университетите, които под управлението на Студентските препоръки бяха окупирани, в този момент ще бъде окупирано и Народното събрания от мислещи и рационални български жители.

 

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР