Защо в европейска България правим кампании за издирване на деца

...
Защо в европейска България правим кампании за издирване на деца
Коментари Харесай

Кметът на Дупница пита Денков за изчезналата Ивана

Защо в европейска България вършим акции за търсене на деца - този въпрос зададе кметът на Дупница Първан Дангов на премиера акад. Николай Денков по време на общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България. Кметовете имаха опция да зададат въпроси на премиера, вицепремиера Мария Габриел и финансовия министър Асен Василев.

Става въпрос за изчезналата предходната седмица 17-годишна ученичка Ивана.

Дангов благодари на Министерство на вътрешните работи за напъните по намирането на Ивана. Според него децата са уязвими на улицата, в учебно заведение, при персоналния доктор. " Благодарен съм на министрите на финансите за това, че страната финансира дейностите за така наречен деца в риск или СОП, всичко страната финансира там, само че резултатът, уважаеми господин министър-председател и сътрудници, аз не го виждам ", сподели Дангов.

Премиерът акад. Николай Денков му отговори, че тематиката е значима, само че част от обобщенията не са правилни, и уточни, че през последните 3-4 години към 50 хиляди деца са били върнати назад на учебно заведение. Той добави, че за всеки съответен случай би трябвало за се гледа какво се е случило с детето, какво са създали родителите и учебното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР