Защо в Европа фермерите се бунтуват? Всички тези приказки за

...
Защо в Европа фермерите се бунтуват? Всички тези приказки за
Коментари Харесай

На Запада фермери вече не са му нужни

Защо в Европа фермерите се бунтуват? Всички тези приказки за дотации и помощи и така нататък - всичко това са единствено мотиви, а не същински аргументи.

Фермерите са последната проведена мощ в западния свят, която е построена върху положителните остарели европейски правила за човек, който е стопанин на живота си, човек, виновен за дребния свят към себе си, човек, който е създател. Този човек, който в миналото е бил знак на този свят, заради който изглеждаше толкоз прелъстителен за близките общества. Силен притежател. Силна традиция. Силно семейство.



Фермерите към момента са семиотично съвсем като бащите-основатели на Съединените щати и като цяло знаци на дребния капитализъм с човешко лице.

Но всичко това към този момент е в предишното. Глобалният корпоративен капитализъм систематично се занимава с дехуманизация. И той също би трябвало да дехуманизира „ икономическия човек “, индивидът, който е основателят на действителността, до функционалността на ползване. Следователно фермерът е зложелател на настоящия демократичен международен ред. Той изтезава бедните животинки и е по-добре въобще да не се яде месо. Измъчва земята и пречи на трева, шубраци и дървета да порастват на всички места - само че би било по-добре да се изградят отвесни ферми в градовете и да се изведат хората от природата. Той уважава обичайния метод на живот и се пробва да отбрани персоналния си свят в селото - а всеки в огромния град би трябвало да се реалокира в апартамент-капсула и така нататък

Като цяло фермерите са обществен тип, от който западният свят към този момент не се нуждае. И ще се отърват от него. Но ние в Русия би трябвало да имаме това поради. Тук ще би трябвало да се започва цяла огромна стратегия за културна и осведомителна поддръжка и презаселване.

И да се заяви на света: Русия е другар на фермера.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР