Защо управляващите започнаха да намекват за държавни гаранции за АЕЦ

...
Защо управляващите започнаха да намекват за държавни гаранции за АЕЦ
Коментари Харесай

Демократична България се опасява, че властта тайно работи за АЕЦ Белене независимо от всичко

Защо ръководещите започнаха да загатват за държавни гаранции за АЕЦ " Белене " и мислят ли да създат нужда от нея със затваряне на други мощности? Тези въпроси сложи " Демократична България " в своя позиция по тематиката
Спиране на процедурата за търсене на вложител за АЕЦ " Белене " и всички финансови разноски по нея изиска още " Демократична България ". Демократите обаче не споделят това да бъде дефинитивно, а да трае до осъществяването на следните условия:
1. Да се одобри настояща енергийна тактика и народен проект за енергетика и климат.
2. Да се потвърди финансовата жизненост на АЕЦ " Белене " в сходство с условията на Европейска комисия и без нови разходи за сметка на данъкоплатеца.
3. Да се вдигне неведнъж размерът на гаранцията за нуклеарна вреда, в сходство с рекомендациите на Европейска комисия и практиката в европейските страни.
4. Да се одобряват ремонти в законодателството, посредством които ясно да се формулират финансови условия за отчисления от продажбите на ток от АЕЦ за създаване на геоложко вместилище за погребение на високоактивните боклуци от тяхната работа и тези разноски да се включат в общата сметка на плана.
5. Да се одобряват ремонти в законодателството, посредством които ясно да се формулират финансовите отговорности на АЕЦ за изпращане на отработеното нуклеарно гориво от тях за преправка, както и да се навакса неизпълнението през последните пет години.
6. Да се създадат проучвания за изясняване положението на антисеизмичната баластрова възглавница под основните корпуси на АЕЦ " Белене " и дали е безвредно да се строи върху нея след десетилетия под вода, за което си завоюва прозвището " мочур ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР