Защо тръбата е цяла? Защо газът тече? - помните ли

...
Защо тръбата е цяла? Защо газът тече? - помните ли
Коментари Харесай

Защо тръбата е цяла? Партньорите Стефан Янев и Стефан Софиянски се разминаха в превода

" Защо тръбата е цяла? Защо газът тече? " - помните ли тези дълбоки въпроси, заложени от профила във Facebook на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, с които последният хвърли своите и непознатите гласоподаватели в размисъл какво ли желае да каже създателят?

В неделя фразите оживяваха още веднъж - този път в народен ефир. Водещите на неделната журналистика по бТВ и Нова телевизия се пробваха да разкрият загадката на посланието.

Светослав Иванов от бТВ беше пръв по време и черпеше информация от извора - в студиото му в " 120 минути " бе персонално Стефан Янев. Лора Крумова беше поканила в предаването си " На фокус " по Нова тв новия съдружен сътрудник на Яневата партия - Стефан Софиянски. Двамата политици обаче се разминаха трагично в " превода ". А предвид на хронологията на събитията развоят им е мощно загадъчен.

Първи пояснение " Защо тръбата е цяла " потърси Иванов:

" Какъв смисъл вложихте във въпросите, които зададохте на вашите почитатели във Facebook преди няколко дни, коя тръба визирате? ", обърна се съм създателя на мистериозните въпроси журналистът.

Лидерът на младата партия " Български напредък " незабавно посочи, че е визирал " тръбата, която минава през България и транзитира газ ". На уточняващ въпрос удостовери, че това е " Балкански поток ", по който директно тече газ от " Газпром " за Сърбия, Унгария и други страни от Централна Европа.

" Тук въпросът има два ракурса - единият е общоевропейски проект, тъй като европейските водачи за 6 месеца не откриха метод да търсят солидарно решение за гарантиране на доставките и за гарантиране на търпими цели. В чисто вътрешен проект в българския парламент се появи една коалиция, да кажем " антиГазпром ", която имаше най-малко 140 депутати, която не направи нищо, с цел да спре, примерно, преноса на този газ. Това е смисълът. "

Иванов се опита да доизясни дали новото пояснение на Янев значи, че да вземем за пример България е можела да " откри техническа причина " (по образеца на обяснението на " Газпром " са прекъсването на доставките по " Северен поток " 1 - б.р.) да спре преноса, само че Янев му отвърна, че не може да дава решения, повтаряйки, че вместо да се вземат ограничения за гарантиране на доставки и диверсификация, почнало да се приказва " какъв неприятен снабдител е " Газпром ".

Който схванал смисъла - схванал.

Интервюто на Стефан Янев продължи по други тематики, а минути по-късно ефира на Нова телевизия завладя съдружният сътрудник на " Български напредък " Стефан Софиянски. Тук пристигна и изненадата.

" Защо тръбата е цяла? Защо газът тече? ", попита водещата Лора Крумова.

Софиянски в началото изясни, че не схваща въпроса на журналистката. Тя посочи, че има поради странните въпроси, заданени от Яневия фейсбук профил преди дни.

" О, не. Доколкото разбрах това е напълно по този начин друга тематика и не го е споделил той. Няма значение, не мога да разясня нещо, което не съм го чул ", отвърна й Софиянски.

После посочи: " Да, консултирахме се, счита се, че това е, по какъв начин да го назовем, " хакерска офанзива или нещо такова "... " Ами не мога да разясня нещо, което не съм чел. Казах ви, че не го разбирам като въпрос.Помислете си какъв брой е нелогично, с цел да го каже сериозен човек като Стефан Янев, въпреки всичко той беше два мандата длъжностен министър председател ", добави още Софиянски.

Крумова обаче продължи с втората част от прословутия пост на Янев: " Колко месеца са нужни умно-красивите, хората със сърце във Вашингтон и в „ положение на война “ с Русия, да спрат газа? ", която, по думите й, като че ли към този момент повече се схваща. И допусна, че и феновете не са имали визия, че създател може да е някой хакер.

" Е, към този момент имат ", заключи Софиянски и прикани да се премине към " по-сериозните тематики " в диалога.

Така феновете на едната телевизия може и да са разбрали нещо от новите пояснения на Стефан Янев по тематиката за целостта на тръбата и потоците от газ, само че сигурно не са останали с усещането, че създателят на въпросите е някой различен. Зрителите на другата телевизия обаче евентуално си мислят, че не Янев, а незнаен хакер стои зад мистерията.

Който е станал очевидец и на двете изявленията, сигурно се е замислил дали съдружните сътрудници Стефан Янев и Стефан Софиянски " се съветват " - най-малко по животрептящите фейсбук въпроси.

Иначе някогашният кмет на София счита, че има доста общо с някогашния длъжностен министър председател като с изключение на идентични първи имена, двамата споделят и идентични полезности. А и съгласно Софиянски Янев " не е ляв ", сплотява ги " консерватизъм ".

Може и да е по този начин, само че наподобява не са на едно мнение към това " за какво тръбата е цяла ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР