Защо Станчовата алея в частта си от Карин дом посока

...
Защо Станчовата алея в частта си от Карин дом посока
Коментари Харесай

Читател: Станчовата алея е на самотек, ще може ли Oбщината да купи 3-4 кошчета с новия бюджет

Защо Станчовата алея в частта си от Карин дом посока 4-та буна е оставена на самотек - без разчистване, превърната тук-там в градски кенеф сред храстите, с неорязани от повече от година шубраци. Защо от подадените сигнали до регион Приморски няма никакъв резултат?

Това пита четец на Moreto.net в писмо до медията.

" Здравейте.

Преди малко прочетох, като в него " за запазване на околната среда са планувани 256,2 млн. лв., с 76 млн. повече по отношение на миналата година ".

В тази връзка желаех да Ви алармирам за част от Морската градина, която е оставена на самотек.

Става въпрос за Станчовата ялея в частта си от Карин дом до р.Парми. На алеята липсват кошчета, само че има един възрастен човек, който закача торбички и чували по шубраци и дървета, а след това минава и ги изпразва . В началото на алеята има обособена градска тоалетна в храстите, която много постоянно се препълва от сухи и мокри кърпички, само че допускам, че човечеца чисти и там.

Растителността там не е поддържана от повече от година, а да не споделям повече от 2 години. Част от алеята липсва, тъй като е погъната от къпинови шубраци, джанки и всякаква друга растителност. Осветителните стълбове са станали част от флората и фауната на Морската градина. Част от оградите на парцелите там се разпадат и бетонни стълбове висят заплашително подпиращи се на растения или телени огради, т.е рискови са за преминаващите хора. Гледката към морето липсва по същата причина.

На едно място може да се види морето, само че единствено тъй като същото място се беше запалило предишното лято и растителността не се разви по-късно.
Сигнали за тази алея са подавани, само че отговори от Общината няма.

Първи сигнал е подаден предходната година ноември месец, като сигнала беше препратен към регион Приморски, от който не последваха никакви дейности, а също по този начин не благоволиха да върнат какъвто и да е отговор на сигнала.

Втори сигнал е подаден юли/началото на август, само че отговор или дейности още веднъж няма.

Прилагам фотоси на занемарената алея и в частност на торбичките по дърветата и избуялата растителност. От датите на фотосите може да потвърдите, че фотосите са направени в интервала октомври 2022г. - септември 2023, което е следващото доказателство, че никой не си е направил труда да свърши каквато и да било работа цяла една година.

Иска ми се, в случай че може да попитате хората в Общината дали ще съумеят намерят средства от тези 256,2 млн. лв., от които да закупят 3-4 кошчета и да стартират да поддържат тази алея? А също по този начин дали могат да дадат някаква основателна причина, за какво жители подават сигнали, само че те не работят по тях, а също по този начин не изпращат отговор до жителите подали сигнала?

Иска ми се, в случай че може да попитате хората в Общината дали ще съумеят намерят средства от тези 256,2 млн. лв., от които да закупят 3-4 кошчета и да стартират да поддържат тази алея?

А също по този начин дали могат да дадат някаква основателна причина, за какво жители подават сигнали, само че те не работят по тях, а също по този начин не изпращат отговор до жителите подали сигнала?

Благодаря Ви авансово!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР