Защо служебният кабинет не продължава процедурата за стратегическия обект -

...
Защо служебният кабинет не продължава процедурата за стратегическия обект -
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Защо служебният кабинет не продължава процедурата за тунела под Шипка?

Защо служебният кабинет не продължава процедурата за стратегическия обект - тунел под връх Шипка? Това попита пред жителите на Габрово лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в региона Томислав Дончев. Той акцентира, че процедурата за избор на реализатор е стартирана в края на 2019 година и преди два месеца е оставена във крайна фаза – да бъде разгласен определен реализатор, който да стартира работата по обекта. Томислав Дончев напомни и че за тунела е обезпечено финансиране по новата стратегия „ Транспорт ”.

„ Заради това, което се случи с Автомагистрала „ Хемус ” – план, доведен до необратимост, с обезпечено финансиране, с прогрес с бързи темпове, в този момент е под въпрос дали ще бъде удължен и с какви темпове, ме безпокои и какво ще се случи с тунела под Шипка. Защо процедурата не продължава, за какво не се афишира определен реализатор за този значим стратегически обект, свързващ Северна и Южна България с прекосяване под половин час? ”, разяснява Томислав Дончев.
 Отвориха 6 предложения за градеж на тунела под Шипка Отвориха 6 предложения за градеж на тунела под Шипка
6 са отворените предложения в тръжната процедура за избор реализатор на строителен контрол при проектирането и строителството на тунел под Ши...

Той подсети, че тунелът под Шипка е значим освен за Габровска област, а за цяла Северна България и транспортната съгласуваност с Южна и също така е част от европейски кулоар номер 9.

Томислав Дончев, дружно с претендента за депутат Невена Минева, посети и Севлиево, където с кмета доктор Иван Иванов разискаха напредъка на процедурите по построяването на обходен път на Севлиево, предпочитан за жителите на града. Кметът осведоми, че тази седмица е оповестена социална поръчка за избор на проектантски екип, който да изготви техническия план, след което АПИ би трябвало да разпореди строителството. Заради неяснотите към Автомагистрала „ Хемус ”, които сътвори служебният кабинет обаче, опасения дали ще се осъществя има и за този обект, както и за обсъжданата пътна връзка, която да свързва Севлиево с Автомагистрала „ Хемус ”, разясниха кметът Иван Иванов, Томислав Дончев и Невена Минева.

„ Каквито и политически неуредици да има, политиците, с изключение на да се карат, би трябвало да правят и работа. Но явно сега живеем в други времена. Надявам се да се върнем на пътя на действителната политика, която носи изгода на хората ”, сподели Томислав Дончев.

В Севлиево той посети обичайния петъчен пазар, където беседва с локални производители и с поданици на Севлиево.
 Стартира социална поръчка за тунела под Шипка  Стартира социална поръчка за тунела под Шипка 
Тръжна процедура за избор на реализатор на тунела под Шипка започва Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Стойността на об...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР