Защо си струва да изучавате чужди езици? Предимствата са много

...
Защо си струва да изучавате чужди езици? Предимствата са много
Коментари Харесай

10 причини да научим нов език

Защо си коства да изучавате непознати езици? Предимствата са доста и неоспорими – колкото повече непознати езици говорите, толкоз повече са опциите пред вас, без значение дали става дума за работа, пътешестване, другарства или самоусъвършенстване.

Езикът е благосъстояние и знанието на eдин чyжд eзиĸ мoжe дa ви нaĸapa и пoмoгнe да ycвoитe втopи чyжд eзиĸ. Ето и 10-те аргументи да започнете да изучавате нов език:

1. Да пребивавате в чужбина

Изучаването на непознат език може да ви отвори нови благоприятни условия за развиване, можете да учите или работите отвън рамките на страната ни. Защо да не се възползвате от обстоятелството, че на доста места по света може да получите висше обучение гратис или против допустима такса. Докато изучавате езика, стартирате да разбирате по-добре страната (или страните), където той се употребява за връзка. Колкото по-добре познавате езика и културата на дадена страна, толкоз повече шансове имате да прецените обективно дали преместването в тази страна е уместно за вас, а в случай че се преместите, ще се устроите по-лесно на работа.

2. Кариерно израстване

Владеенето на непознат език дава обилни преимущества в кариерното израстване. В доста страни билингвизмът (и даже триезичието) е норма. Ако желаете да работите за мултинационална корпорация, доста по-вероятно е да получите добра позиция, в случай че владеете с изключение на доста добре британски, най-малко още един или два езика.

3. По-лесна и ефикасна връзка

Когато владеете един или повече непознати езици, без значение дали на работното място или в интернет, връзката ви ще е доста по-лесна и точна. Хората, владеещи непознати езици, са с пo-шиpoĸ coциaлeн ĸpъг от контакти ĸaĸтo в персоналния, тaĸa и в пpoфecиoнaлния живoт.

4. Нови запознанства

Изучавайки нов език, сигурно ще се срещнете с нови хора. Това могат да са вашите преподаватели, хората, с които дружно посещавате езиков курс, т.е. хора, с които имате общи ползи. Освен това всяко пътешестване може да ви донесе нова среща, ново другарство, тъй като езикът е средство за разширение на обществения кръг. Понякога това може да е даже и шансът да срещнете вашата половинка.

5. Нови пътешествия

Пътуването до други страни не може да остави никого апатичен. Нови прекарвания, нови места, нови страсти. Хората, които знаят непознат език, имат повече благоприятни условия да видят освен известни туристически атракции, само че и да открият неразучени кътчета. Липсата на езикова преграда ще направи пътуването ви по-приятно и пълноценно.

6. Достъп до оригинала

Литературата по едно и също време резервира традициите и движи езика напред. Знанието на още един език дава опция да опознаете по-добре някои създатели, да се докоснете до мислите на обичания си създател на езика, на който той се показва. Има филми и сериали, които са по-приятни на истинския език на актьорите, страстите доближават до вас доста по-силно! Една ария може да бъде изцяло друга, в случай че разберете текста.

7. По-добро самочувствие

Когато си сложим някаква цел и я реализираме, това неизбежно покачва самочувствието ни. Знанието на още един език ще ви даде сила и сили да продължите напред, ще бъдете по-уверени, ще срещнете нови хора, евентуално е да предприемете и нови пътувания. Следвате и постигате задачата си, а това неизбежно води до разширение на кръгозора ви и ви дава самочувствие, придобивате самонадеяност, която може да ви накара да се заемете с други нови планове.

 10 аргументи да научим нов език

8. Ключ към нови култури

Езикът е най-прекият метод да научим повече за другите култури. Знанието на всеки непознат език ни дава опция да научим за изкуството, културата, литературата на страната, в която се приказва този език. Разбирането на културата на дадена страна води до по-голяма приемливост, съпричастност и приемане на другите. Проучвания демонстрират, че хората, изучавали непознати езици, демонстрират по-приятелско и толерантно отношение към културата на страната, чийто език познават.

9. Взимате по-рационални решения

Изследванията демонстрират, че решенията, които взимате, когато мислите на втори език, са по-рационални от решенията, взети на вашия първи език. Мислейки на непознат език, се дистанцираме от прочувствените си реакции, които са мощно свързани с нашия първи език. В резултат на това решенията се вземат въз основа на обстоятелства с минимално прочувствено присъединяване. Изучаването на още един език ще усъвършенства способността ви на взимане на решения.

10. Добра памет и гъвкаво мислене

Изучаването на нов език изисква запаметяване на голямо количество информация и нова лексика. Колкото повече работите над даден език, толкоз повече паметта ви се „ приспособява “, усъвършенства се мисленето ви. Според шведски учени проучването на непознати езици усилва избрани елементи от мозъка ни. Важно е освен да говорите езика – би трябвало да мислите изцяло на него.

Това лишава време, само че когато този развой стане автоматизиран, ще можете да вършиме няколко неща по едно и също време по-добре и по-точно. Изучаването на непознати езици предизвиква развиването на мозъка. Проучвания потвърждават, че признаците на заболяването на Алцхаймер при билингви се появяват приблизително с 4-5 години по-късно от тези, които приказват единствено един език.

Успех на всички в проучването на непознати езици!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР