Защо се вдигат цените на услугите на мобилните оператори? Това

...
Защо се вдигат цените на услугите на мобилните оператори? Това
Коментари Харесай

Омбудсманът се гневи на контролните органи заради шизофренно поведение и бездействие

Защо се подвигат цените на услугите на мобилните оператори? Това пита пред Българска национална телевизия омбудсманът Диана Ковачева .

Тя недоумява за какво Комисията за защите на потребителите (КЗП) не пази потребителите и даже я упрекна я шизофренно държание. Ковачева поучава Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да ревизира мобилните практики за съгласувани практики, защото и трите оператори подвигат цените еднообразно. Общественият бранител напомни, че те са на облага, а и са подпомагани от страната. Не е заслужено да се подвигат цените на услугите, съгласно Ковачева. Хората не могат да се откажат от клаузите за индексация на цените, както изясни тя. Бездействието на държавните органи е неприемливо, отсече Ковачева. Общественият бранител даже поучава министъра на стопанската система да огледа по какъв начин подопечните му си правят работата.

За цената на газа тя сподели, че Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е известна с това, че прогнозите й за повишаването на топлото не се сбъдват. Ковачева подлага на критика, че към момента няма формулировка за енергийна беднотия. По думите на Ковачева Министерски съвет може да дефинира критериите за енергийна беднотия. От коментара й стана ясно, че към момента няма механизъм за подкрепяне на хората от свръхпечалбите на енергийните сдружения . Хората с увреждания са най-ощетени от рецесиите, по думите й.

Ковачева е затрупана със тъжби против билет системата в Столична община . Системата за пътешестване в градския превоз би трябвало да бъде комфортна, сподели Диана Ковачева.
 Държавата да отбрани потребителите на мобилните услуги, упорства омбудсманът
Държавата да отбрани потребителите на мобилните услуги, упорства омбудсманът

Причината е идната индексация на цените на мобилните оператори от февруари 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР