Защо се кандидатирахте за кмет на София?Когато се изчерпат синдикалните

...
Защо се кандидатирахте за кмет на София?Когато се изчерпат синдикалните
Коментари Харесай

Да, бях чистачка! Първо ще изметем концесионерите на водата и сметта, а столът на Нинова не ми е цел: Ваня Григорова, кандидат-кмет на София, №86

Защо се кандидатирахте за кмет на София?

Когато се изчерпат синдикалните принадлежности, отбраната на работещите хора би трябвало да мине на равнище локална и национална власт. Така е в постоянните демокрации. Нормално е работещите да бъдат директно и интензивно показани във властта. Не е ясно за какво в България синдикализмът се счита за неполитически, а няма по какъв начин да не бъде. На второ място, това, което се случва в страната е недопустимо.

2 обединения, които желаеха властта на съображение отричането една – друга, я употребяват дружно. Значи нямат разлики, каквото и да приказваха! И образуваха тази Сглобка, както сами я назовават. Крайно време е да се постави завършек на това непристойно ръководство и имам вяра, че изборите в София ще бъдат първата крачка. Успехът, успеха в столицата може да вдигне вълна за съществени и същински промени.

В Гърция това се и получи на изборите преди седмица, левицата взе и Атина, и Солун. В Париж ръководи лява дама, пък и на Вас изследванията Ви дават късмет...

Не разясня резултатите на социологическите проучвания. Стига ми, че при непрекъснатите целодневни срещи с хората и в центъра, и в крайните квартали усещам неподправената сила за действителна, а не декларативна, имитативна смяна. То не е единствено предпочитание – тече и действителен развой – жителите преодоляват апатията и имат действително предпочитание да вземат участие в промяна на настоящето състояние.

А за какво се кандидатирахте за кандидат-кмет точно от Българска социалистическа партия, алена ли сте?

Не единствено съм поддържала Българска социалистическа партия, а бях и неин член до 2013 година, когато партията избра Пеевски за началник на ДАНС. Това беше претекстът ми да се отдръпва от нея тогава. И не съм членувала в друга. Когато е била на власт, като синдикалист съм подлагала на критика ощетяващи хората позиции, само че съм я подкрепяла в огромната картина.

Когато през април получих предлагането от БСП-София да стана претендент за кмет, имах и предложение от Левицата и незабавно сложих своето изискване: да бъда номинация на обединяване вляво на допустимо най-вече организации, без да се приоритизира някоя от тях. Което и ни се получи. Настоях и за синдикални представители в листата ни, което също бе признато – имаме и от двата профсъюза.

Наистина ли кариерата Ви стартира като чистачка?

Да, работих като чистачка в 118-о учебно заведение до Окръжна болница. И до през днешния ден съм признателна на директорката и домакина, тъй като ми влязоха в ситуацията на студентка и ми предоставяха да изучавам за изпити в стаичката на хигиенистките. Трябваше да работя, а по това време – ръководството на Костов, работа нямаше за младеж като мен тогава, приключил търговско-банковата гимназия и признат в УНСС. 2 години търсих и открих посредством бюрото по труда единственото, което се оферираше. Беше 2000 година И трябваше да си платя таксите в УНСС, където следвах. После бях хостеса в Макдоналдс, проведох детски рождени дни. Бяха едни от най-щастливите ми години сред 2001 и 2003 година

Родих щерка си и не можех да се върна, тъй като заплатата беше извънредно ниска, а майчинството беше 120 лева Така, към този момент образована, започнах В МАП Маркетинг Рисърч, където обработвахме данни и отговарях за източните щати на Съединени американски щати. Там за първи път се почувствах синдикалист – обединихме нашето звено, което беше пребебрегнато при повишение на заплатите.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР