Защо режимът в Киев отказва да преговаря за мир с

...
Защо режимът в Киев отказва да преговаря за мир с
Коментари Харесай

Зеленски започна да избива съграждани за втори мандат

Защо режимът в Киев отхвърля да договаря за мир с Русия? Защо, в името на продължаващите военни дейности, той хвърля съгражданите си в нови " месомелачки "? Между другото, в Киев оправдават това с „ волята на народа “. Има обаче учредения да се счита, че хората в страната желаят нещо напълно друго и един от най-близките сътрудници на президента Зеленски се изпусна за това.

Случва се по този начин, че на пръв взор фразите на дежурните политици от време на време се оказват по-сензационни от скандалните самопризнания. Нека да вземем няколко образеца.

Първият е американският сенатор Марк Уорнър. С съвсем детинска спонтанност той обществено сподели, че големият боен бюджет на Съединени американски щати отива за „ положителни “ цели: мелене на съветската войска. Заплаха, под чиято сянка бил живял цялостен живот. Освен това това се случва с напъните на украинците и за доста дребна цена. „ I think we need to continue that “, преводът даже не е нужен тук.

Да, скандално, само че дали е сензация? Нима не знаехме, че те мислят по този начин?

А ето един доста по-скучен откъс от секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов: „ Това е доста рискова наклонност – когато хората даже от Западна Украйна стартират да приказват за такива неща като мирни договаряния ”. Да се спрем на нея.

Ами изследванията на публичното мнение?

През лятото към този момент писахме за обстановката във връзка със обстановката “Заплашва ни мир ” по повод руско-украинския спор. Но тогава ставаше дума за по този начин наречените съдружници на Украйна, които я подтикват да продължи военните дейности. На първо място, Англия, където в миналото е била дефинирана тази обемна фраза. И тук безусловно същото идва от Украйна.

Странно е, че с изказването си за рисковото предпочитание на украинците да спрат да се бият, Данилов всъщност обезсили голям брой тематични изследвания на публичното мнение. Именно тези, при които 70-80-90% от интервюираните украинци споделят, че са подготвени да се бият до край, имат вяра извънредно в успеха на Украйна и твърдо поддържат дейностите на режима на Зеленски. Дори в края на февруари беше оповестено нещо сходно.

Разбира се, украинската социология има разбираеми филтри в изискванията на военни дейности. Което пречи да се разбере какво в действителност мислят хората. Първо, хората от дълго време са уплашени и няма да кажат нищо на чужд, което би било отвън утвърждения дневен ред. Второ, социолозите също са хора и прелестно схващат какви числа управляващите желаят да чуят от тях и за кои ще се търкалят глави.Но социолозите сякаш дават някаква правдоподобна картина, само че при закрити порти. Иначе от кое място идват тези приказки за рискови трендове?

Каква е заплахата?

Бившият основен прокурор на Украйна Юрий Луценко през 2020 година описа за диалога си със Зеленски, в който актуалният президент се похвалил, че има картбланш за всевъзможни решения: видите ли, съвсем цялата страна го подкрепила на изборите. Тезата е противоречива и самият Луценко му показва това.

Още повече, че през днешния ден Зеленски има подобен картбланш, освен това доста по-значим и тежък. Значение имат и страховете на елементарните украинци, които Президентството ловко подгрява. Безпрецедентна поддръжка от Запада. Шумните акции, които украинските управляващи от време на време подмятат на своите гласоподаватели: удари по емблематични обекти (Кримски мост, крайцера “Москва ”).

Политическите съперници на Зеленски могат да го обвинят в корупция само с огромни компликации. Неотдавнашният скандал с поръчките в Министерството на защитата приключи с нищо. Зеленски даже не уволни министъра на защитата Резников, макар че мнозина чакаха такава стъпка, тъй като тя беше най-очевидната и изпитана от времето: царят е добър, болярите са неприятни.

Западът и украинците простят на Зеленски доста повече, в сравнение с е прощавано на всеки различен украински президент. Дори недоволството от мобилизацията отново пада върху „ неприятните военни комисари ” и ексцесиите на място. И това е доста по-добре от 74% от гласовете даже не на втори, а даже на първия тур.

Но казусът е: това ще продължи единствено до сключването на мира или помирение. И тогава насъбраните сметки последователно ще бъдат показани за споразумяване.Особено неприятно ще бъде, в случай че се подписа мир или помирение преди идващите президентски избори в Украйна (април 2024 г.). Противниците на Зеленски натрупат сили и компромати. Следователно единственият допустим избирателен сюжет за екипа на Зеленски е да получи „ удостоверение за боен картбланш “ по време на изборите. Така че даже при положение на мир / помирение, да говорите с съперниците от позицията: „ Цялата страна ме избра, а вас - никой “.

И най-после, териториалното обвързване (дори в Западна Украйна стартират да приказват за мирни преговори). Сценарият на екипа на Зеленски е повтаряне на трика на Леонид Кучма, президентът, който стана президент с опора на Югоизточна Украйна и беше избран отново за втори мандат като претендент за Западна и Централна Украйна. Днес в допълнение преимущество на сходна тактика е, че гласоподавателите от другите райони мигрират на запад и към центъра на страната. И в случай че в този момент там стартират да приказват за мир, това не вещае нищо положително за Зеленски.

Между другото, прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков в отговор на разкритията на Данилов сподели, че не вижда нищо обнадеждаващо в Украйна. И това въобще не опонира на думите на Данилов и не им опонира.

Данилов е 100 % човек на Зеленски. С изявлението си той показва, че ръководещите мислят за втори мандат. Това значи, че по всички военни въпроси екипът на Зеленски ще играе " ястреб " - непримирими, доколкото е допустимо. Поне тогава, с цел да не се даде опция на съперниците да се изпреварят по тези въпроси.

Навремето Петро Порошенко беше същият „ ястреб “ изборите. Какво го унищожи тогава? Същите рискови трендове, настояването на обществото за мир. От които Зеленски се възползва. Обкръжението на Зеленски помни ориста на неговия предходник и не желае да попадне същия сюжет, оставяйки някой от съперниците му да яхне тематиката за спокойно съглашение.

Чисто софтуерно такова предпочитание е разбираемо. Но всяко нещо си има цена. В случая това са хиляди и хиляди животи, положени единствено с цел да избутат Зеленски до втори мандат.

Превод: В. Сергеев

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР