Защо Реал Мадрид има 48 участия в КЕШ/ШЛ, след като

...
Защо Реал Мадрид има 48 участия в КЕШ/ШЛ, след като
Коментари Харесай

Допълнителна информация за тези, които се затрудняват с ранглистата на УЕФА

Защо Реал Мадрид има 48 участия в КЕШ/ШЛ, откакто е 33-кратен първенец на Испания? Колко са участията на Ботев (Пловдив)? Къде в класацията е Литекс с неговите четири трофеи на България? Защо липсва Славия? Колко са участията на Берое? Тези въпроси ни бяха заложени, откакто стана ясна класацията на УЕФА за участниците в КЕШ/ШЛ (1955 - 2018).

Ето отговорите на читателските въпроси:

- Реал Мадрид има 48 участия в КЕШ/ШЛ, тъй като е представител на страна, която от над 20 години излъчва по повече от един участник в ШЛ. Тоест, през тези години се е случвало (при това неведнъж) Реал Мадрид да играе в ШЛ без да е първенец на Испания. Такъв е казусът и с доста други грандове от водещите европейски шампионати. Също по този начин би трябвало да се означи, че сред 1956 и 1960 година Реал Мадрид има две трофеи на Испания, само че пет следващи КЕШ.


- Участията на Ботев (Пловдив) в КЕШ/ШЛ са си тъкмо две, както написа в ранглистата на УЕФА. " Канарчетата " са първенци през 1967 година, а през 1985-а заместват Левски в шампионата за КЕШ, откакто купата на " сините " е отнета поради решенията на Централен комитет на Българска комунистическа партия след финала за Купата на Народна република България.


- Очевидно в ранглистата на УЕФА името на Литекс не попада. Статистическите данни на Литекс седят против името на ЦСКА-София: 4 участия в ШЛ, 16 мача и съответната голова разлика, които са идентични с цифрите от историята на Литекс. Четирите участия в предварителните кръгове на ШЛ на Литекс са разследване на четирите трофеи на България на " оранжевите ".


- Славия липсва в ранглистата, тъй като " белите " имат единствено една купа на България от основаването на КЕШ до момента. Славия става първенец през 1996 година, само че тогава родният първенец не взе участие в Шампионската лига, а е пратен от УЕФА в шампионата за Купата на УЕФА. Затова славистите не попадат в ранглистата - те в никакъв случай не са се състезавали в конкуренцията за КЕШ/ШЛ.


- Берое е с едно присъединяване и в това няма нищо необичайно - написа го черно на бяло. През 1986 година заралии изиграват два мача за КЕШ против гранда на руския футбол Динамо (Киев), като статистиката разумно се припокрива с тази в уеб страницата на УЕФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР