Защо пускаме 12 000 на стадиона, но обявяваме протестите за

...
Защо пускаме 12 000 на стадиона, но обявяваме протестите за
Коментари Харесай

Цветеслава Гълъбова: Защо пускаме 12 000 на стадиона, но обявяваме протестите за опасни?

Защо пускаме 12 000 на стадиона, само че разгласяваме митингите за рискови? Мерките на страната в битката с ковид са непропорционални.
Това съобщи в предаването " Студио Actualno " психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова, шеф на Държавната психиатрична болница „ Св. Иван Рилски “. С доктор Гълъбова говорихме за митингите, за разликата сред хората на площада и хората в Народното събрание, както и за ръководството на рецесията с разпространяването на ковид в България.
" Този път митингите не са небогати и гладни хора. Ние отново сме най-бедни в Европа, само че сме и най-корумпирани. Това е митинг против метода, по който се ръководи страната. Това са интелигентни, младежи, които към този момент не желаят да напущат страната, те желаят да донесат тук това, което са видели в чужбина ", смята доктор Гълъбова.
По думите ѝ митингът не желае нов морал. Моралът е един от хилядолетия. Ние желаеме морал, достолепие. Борим се за националното ни достолепие, борим се и за персонално достолепие. Затова митингите може да стихнат поради отпускарския сезон, само че те нямат да заглъхнат, счита Цветеслава Гълъбова.
" Хората през днешния ден стачкуват против всички партии, тъй като ясно си дават сметка, че явлението ГЕРБ не е изникнало от нищото. Това е митинг против всички управлявали в последните 30 години. И по тази причина и партиите стоят встрани от митинга ", сподели доктор Гълъбова.
Според нея на митинга не му е работа да излъчва водачи и да прави стратегии. Няма място за разговор с ръководещите. Хората желаят оставка, не желаят диалози. На площада няма афиш " Искаме разговор ", има плакати с искане за оставка, сподели психиатърът.

В медиите към този момент не се приказва за Швеция и Беларус, само че нещата там се развиха по метода, по който те твърдяха, че ще се развият. В последна сметка се стигна досега с двуцифрени новозаразени, разяснява развиването на епидемията доктор Гълъбова. 
По думите ѝ рецесията с ковид би трябвало да се ръководи съответно. Не може да разгадаем 12 000 души да са на стадиона, а в същото време да ни се споделя, че на митингите е рисково. Да работят нощните заведения, а при доста по-малко инфектирани да ни се споделя, че е рисково да сядаме по пейките.
Подробности гледайте във видеото:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР