Защо протестите днес са по-различни от тези през 2013 г.,

...
Защо протестите днес са по-различни от тези през 2013 г.,
Коментари Харесай

Как клубът на гражданския стопаджия видя протеста |

Защо митингите през днешния ден са по-различни от тези през 2013 година, каква е задачата им през днешния ден и могат ли да съумеят? Това бяха единствено част от тематиките, които разиска Клубът на гражданския стопаджия в " Иван Вазов ".

През целия ден форумът " Къща фест " събра представители на редица цивилен организации - да обменят опит и хрумвания, да предизвикат гледните си точки.

Клубът на гражданския стопаджия е място за цивилен диалози, за това, което ни свързва и което ни разделя, за измеренията на законното и легалното, за активизма. Как клубът вижда през днешния ден митингите, които не престават 85 дни?



Това не е единствено митингът на младите. Това е митинг на всички хора, които желаят да живеят обикновено, които споделят базови полезности, без които нито едно общество не може да действа. Това е борба с мафията. Ако я загубим, губим себе си, означи Илина Мутафчиева, съосновател на Зона 21 – пространство за развиване на умения.

Според Захари Янков, юридически съветник в Българския център за нестопанско право, едно от най-големите достижения на митинга до момента е провокирането на гражданския спор. 

Янков обаче предизвести, че изборите, когато и да се случат, ще са в изискванията на " клиенталистка народна власт " - поради администрацията, която гласоподава под команда, както и поради корпоративния и непосредствено купения избор. Едно от решенията е оптимално висока изборна интензивност, която да обезврежда нечестния избор.

Илина Мутафчиева открои още едно извънредно достижение на митинга: В България има доста хора, които са самотни. Всъщност в България естествените хора са самотни - и митингът ги свърза.



Според основния редактор на OFFNews.bg Владимир Йончев основната разлика сред митингите от 1997 година, 2013 година и през днешния ден, че в този момент стачкува едно ново потомство - с нови полезности и език, който властта не схваща и заради това се опасява.

Членове на са студенти и младежи с хрумвания и предпочитание за диалог, само че срещите са отворени и за всички тези, които се усещат млади и които са с настройката и устрема за строене на мостове, а не на разграничителни линии посред ни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР