Защо поляците устройват джигитски танци“ на границата с беларуситеВаршава внезапно

...
Защо поляците устройват джигитски танци“ на границата с беларуситеВаршава внезапно
Коментари Харесай

Полша се готви да „използва оръжие“ срещу Беларус: какво стои зад влошаването на ситуацията на границата на съседните страни

Защо поляците устройват „ джигитски танци “ на границата с беларусите

Варшава ненадейно реши да " натегне " до краен лимит обстановката по границата с Беларус. Под предлог, че на 1 август два беларуски хеликоптера сякаш са нарушили въздушното пространство на Полша, на идващия ден бойните хеликоптери на полските Военновъздушни сили бяха предислоцирани в региона на полско-беларуската граница.

Информирайки за това, заместник-началникът на Генералния щаб на полските въоръжени сили военачалник Соколовски за по-голямо предизвестие добави, че водачите на тези хеликоптери имат опит от бойни дейности в Афганистан. „ Те са опитни и в случай че се случи нещо рисково, няма да се поколебаят да употребяват оръжие “, добави той строго на среща с министъра на националната защита.

С една дума, на границата (на Полша с Беларус) облаците се носят тъмно. И то не за първи ден. Първо, поляците споделиха, че до границата сред страните са се изтеглили към стотина бойци на Вагнер. В отговор неизяснен (военна загадка, схваща се) брой полски снайперисти бяха ситуирани по граничната линия.

Започнаха тревожни диалози, че същият „ Сувалкски кулоар “, тънка стокилометрова линия, разделяща Беларус от Калининградска област, „ музикантите “ ще вземат да го завладяват. Тук литовците не можеха да не се вълнуват - в последна сметка този „ кулоар “ ще ги отреже от съюзническите поляци, а оттова и от целия роден Европейски съюз.

И във Варшава тематиката беше развита: пред такава явна опасност има единствено един вероятен излаз: да се затвори границата с беларусите, трансформирайки я в огнева линия. Тук се оказаха нужни полските водачи с „ афганистански опит “ (съжалявам, това значи че са ги прогонили безкрилите талибани през планините?). Общо взето смут.

Беларусите незабавно оповестиха, че „ полетът “ на техните хеликоптери на територията на „ пановете “ е машинация, че няма доказателства за това. И поляците изначало си признаха, че техните радари не са засичали такова безсрамие, само че както и да е...

И схванаха едвам на втория ден, че вертолетите на белоруския Батко летят по този начин ниско, ниско, та радарите не ги виждат.. Но решението беше взето неотложно и към този момент министърът на защитата на Полша Блащак обществено заяви: „ На източната граница са оръжията и екипажите на 25-та въздушна кавалерийска бригада и на първа въздушна бригада на сухопътните войски. “

Някаква оперетка, на пръв взор: „ Агресивните ви планове няма да останат без отговор! Ако не друго, нашите водачи ще стрелят! ”. Но Варшава с дейностите си подвига залозите по този начин мъчително високо в така и така извънредно напрегнатата обстановка, която се сътвори в центъра на Европа.

В Украйна към този момент стрелят. А поляците желаят да стрелят по границата с беларусите? Не чуха ли думите на президента Путин, казани напълно неотдавна, че всяка офанзива против Беларус ще бъде офанзива против Русия? Или внезапно са не запомнили, че съветското тактическо нуклеарно оръжие към този момент е ситуирано на територията на страна, съдружник на Москва? Нещо е мъчно да се повярва в това... Тогава каква е повода за такава " шлахтическа пъргавост "?

Разбира се, това може да се изясни с обстоятелството, че Западът реши внезапно да усили натиска си върху Беларус, като правилен и благонадежден съдружник на Русия, към този момент освен политически и стопански, само че и военно. Разбира се, Варшава, за която се твърди, че към този момент е станала „ обичаната брачна половинка “ на Вашингтон в Европа, е идеалният инструмент за това.

Тук Полша правилно извършва задачата си. Много е мъчно да се повярва, че тя работи импулсивно, без да съгласува стъпките си с " падишаха ". Но въпреки всичко такава задача, ще се съгласите, е доста тривиална. И желаеме същинска конспирация. Нека се опитаме да го потърсим.

Дори в западната преса, която от дълго време си отваря устата само по повеля на „ падишаха “, през последните дни се появи просто вълна от изявления за несполучливото „ контранастъпление “ на Украйна. За Киев се дават даже некомплитарни оценки, което изобщо до неотдавна се считаше за цялостна безочливост. Трябва ни някаква антитеза и то незабавно.

Защо да не допуснем, че може да се стигне до внезапно утежняване на обстановката на границата с Беларус, до потреблението на оръжие „ без съмнение “? Естеството на провокациите постоянно допуска да " отговориш " на " наглите интриги " на съперника. Така беларуските хеликоптери започнаха да летят толкоз ниско над непозната територия, че даже радарите не ги виждат. Ала полските генерали са супер – те ясно ги фиксират.

Следователно, допустимо ли е да се допусна, че актуалната „ инжекция “ на полско-беларуската граница е избавителен пояс за „ контранаступа “, който несъмнено потъва към дъното? Съвсем. Отклоняването на вниманието към различен обект постоянно е било дейно оръжие на губещата страна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР