Защо партиите в България всъщност вземат по 13,23 лева на

...
Защо партиите в България всъщност вземат по 13,23 лева на
Коментари Харесай

На Борисов са му по-важни заводите, отколкото да обясни за по-високите партийни субсидии

Защо партиите в България в действителност вземат по 13,23 лв. на глас, а не по 11 лв., както би трябвало? Отговор на този въпрос Actualno.com потърси от премиера Бойко Борисов, който беше на посещаване в Добрич.
Борисов несъмнено не беше сладкодумен в отговора, като сподели, че не го интересува каква тъкмо информация са посочили от „ Шоуто на Слави “. Припомняме, че нощес (20 май) предаването изкара формален отговор на финансовото министерство по въпроса, получен по реда на Закона за достъп до информация (ЗДОИ). Именно от този контракт стана ясно, че единствено през предходната година всички партии в Народното събрание плюс „ Възраждане “ като единствената партия от последните парламентарни избори, минала границата от 1%, само че с по-малко от 4% гласове, вземат в допълнение общо над 6,5 млн. лв..
" Не ме интересува. Този закон за дотациите Българска социалистическа партия го направи, не съм го направил аз ", сподели Борисов в отговор на Actualno.com. Съответно водачът на ГЕРБ продължи с обясненията, откакто Actualno.com му подсети, че преди половин година той даде обещание в ефирен ефир да предложи на депутатите да одобряват законов текст за понижаване на партийните дотации.
" Вижте, олигарсите дават доста пари. Ние ясно сме споделили, че може да се понижава дотацията, можем да участваме в това , само че не би трябвало да се оставят партиите в ръцете на алените олигарси, тъй като тогава като дойдат избори, всеки ще отива да чука на вратата на сътрудника (бел. ред. - изпълнителния шеф на " Клас олио " ) ще дадеш ли пари за избори? Той споделя: " Ще дам, но ти какво ще ми дадеш ", съобщи Борисов.
" Вземете Германия и другаде – на всички места има дотации. Някои ще кажат – там са по-малки. Да, само че те имат фондации като " Конрад Аденауер " и " Ханс Зайдел ", които получават десетки и стотици милиони евро, с цел да помогат на партиите. Така че през днешния ден най-важното е заводите и работната ръка ", заключи Борисов.
Премиерът не пропусна да се заяде и с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поради утринното ѝ изявление пред bTV, че държавното управление е проядено от коруцпия. „ Аз няма да ѝ вляза в тона, единствено ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър – защо, тя да отговори. Ако министрите се отстраняват за корупция, тя също беше отстранена “, съобщи водачът на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР